Nieuws September

Peru

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Vijf canyons in Peru

Waar uw hart sneller van gaat kloppen

Bergtoppen en diepe kloven waar wilde rivieren doorheen stromen; de canyons van Peru hebben allemaal een iets eigens. Wat ze allemaal gemeen hebben, zijn geweldige uitzichten en uitzonderlijke natuur.

Hoewel Peru bezaaid is met deze prachtige natuurverschijnselen, hebben wij er vijf voor u uitgelicht die écht de moeite waard zijn.

1. Colca_Canyon - Credits James Posso and PROMPERU

1. Colca Canyon

Vergeet de Grand Canyon in de Verenigde Staten; de Colca Canyon is meer dan twee keer zo diep (4160 meter) en huist bovendien de zeldzame Zuid-Amerikaanse condor.

Vlieg naar Arequipa in het zuiden van Peru en vanuit deze stad is het makkelijk om uw tocht naar de Colca Canyon te starten. De vallei is perfect voor meerdaagse hikes of paardrijtochten. Buiten de geweldige uitzichten over de Rio Colca rivier, de indrukwekkende condors en de traditionele dorpjes in de buurt, kunt u ook nog lekker bijkomen in de warme bronnen die langs de kloven te vinden zijn.

2. Panorama Cotahuasi Wiki

2. Cotahuasi Canyon

Tussen de besneeuwde bergtoppen van Coropuna en Solimana ligt nog één van de diepste canyons ter wereld; de Cotahuasi Canyon. Deze diepe kloof is met een bus vanaf Arequipa te bereiken (duur is 12 uur).

De Cotahuasi Canyon ligt in een beschermd natuurpark waar vele medicinale planten en geliefde superfoods worden verbouwd, zoals kiwicha, quinoa, munt, donkere maïs en anijs.

Behalve deze bijzondere flora vindt u er ook hotsprings en rustige watervallen, echt een verborgen paradijs!

3. Tres_Canones_Shutterstock credits Reisegraf.ch 503573827 - Suykutambo canyon - Enrique Nordt

3. De drie Canyons van Suykutambo

Het lijkt net een ‘stenen oerwoud,’ deze kloven die opdoemen bij het punt waar drie rivieren bij elkaar komen om de Gran Apurímac te vormen (de Apurímac, de Callumani en de Cerritambo rivier). Deze rotsformaties zijn van vulkanisch gesteente en het geeft een uniek verschijnsel waar het hart van menig avonturier sneller van gaat kloppen.

Deze omgeving is perfect voor sporten als paragliding, kanoën of klimmen.

Rij 4 uurtjes in zuidwestelijke richting vanaf Cusco om hier te komen, en plan ook een paar stops in voor de verschillende archeologische vindplaatsen in de buurt. Deze zijn ontzettend rustig en in veel gevallen nog ouder dan Machu Picchu.

4.CAÑON DEL RIO APURIMAC 2 - Miguel Mejía

4. Apurímac Canyon

Deze Canyon is een natuurlijke grens tussen de regio’s Cusco en Apurímac. De laatste betekent letterlijk “sprekend orakel” en de bijnaam is niet zo gek, aangezien de rivier Apurímac geweldige watervallen en stromingen heeft, en dus zeker ook geluid maken.

Raften in deze vallei is te gek! Combineer een bezoek aan deze plek met een hike naar Choquequirao, een indrukwekkende archeologische vindplaats van de Inca’s, die niet onder doet aan Machu Picchu.

5. Duck Canyon_Shutterstock Credits Richard MC -358057253

5. Canyon van de Eend

In het noorden van Peru, in de Ancash regio, vind je el ‘Cañón del Pato’, ofwel de Canyon van de Eend.

Het is slecht 22 kilometer van Caraz en via tunnels bereikbaar. Het dramatische effect van deze rotsachtige vallei doet denken aan een tripje naar het hoofdkwartier van een stijlvolle bad guy in een goede actiefilm. De beste manier om deze canyon goed in u op te nemen, is per mountainbike.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod.The travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding