Nieuws September

Bernina Express

Bernina Express: van de gletsjers naar de palmbomen

De Bernina Express

Een treinreis om van te dromen

Niet voor niets werd het traject van de Albula/Bernina in 2008 opgenomen in de UNESCO-lijst van werelderfgoed! Een UNESCO werelderfgoed dat zich beweegt over 122 kilometer spoor, door 55 tunnels en over een totaal van 196 bruggen en viaducten.

De reis in het ruime panoramarijtuig van de Rhätische Bahn gaat van Chur door het Domleschg, over de beroemde Soliser- en Landwasserviaducten, door keertunnels in het Albuladal naar Bergün en verder het Oberengadin in naar Pontresina.

De historische treinsamenstelling uit de jaren 1920

Historische ritten

De treinsamenstelling uit de jaren 1920

Van 11 mei tot en met 27 oktober 2019 rijdt er tussen Davos Platz en Filisur volgens vaste dienstregeling tweemaal per dag in beide richtingen een historische treinsamenstelling.

Die bestaat uit:

  • de befaamde Krokodil-locomotief
  • de historische groene passagiersrijtuigen 1e en 2e klas uit de jaren 1903 of 1932
  • een open panoramarijtuig uit het jaar 1930
  • een bagagerijtuig uit 1913

In de bagagewagen mogen ook fietsen mee, zodat niets een fietstocht in het Albuladal of Davos in de weg staat. Dit is een volgende stap om het unieke, historische rollend materieel van de RhB regelmatig in te zetten en de treincultuur van Graubünden levend te houden.

De historische treinsamenstelling uit de jaren 1920 rijdt elke ochtend en middag tussen Davos Platz en Filisur. In zo’n 40 minuten voert de reis door de woeste, romantische Zügenkloof en over het beroemde Wiesnerviaduct naar Filisur in het UNESCO werelderfgoed RhB.

De machinist doet het onderweg driemaal "langzaamaan". Op die manier krijgen de reizigers de kans om extra te genieten van het indrukwekkende landschap en zo betoverende herinneringsfoto’s te maken.

De dagelijkse historische ritten tussen Davos Platz en Filisur zijn met normale treintickets zonder toeslag te maken. Ook de bezoekerskaarten van de gemeente Filisur en van het bureau voor toerisme Davos Klosters zijn geldig.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor info of boeken van deze groepscruise contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding