Nieuws Oktober

Riksja Peru

Peru: authentiek, ongerept en echt

Het land van de Machu Picchu, lama’s, Andesgebergt en Inca’s. Bij menig reiziger staat dit land op het wensenlijstje. Misschien tijd om het toch eens in te plannen?

Deze 3-weekse rondreis is vanaf € 1788,- p.p. bij 2 personen (exclusief vluchten) te boeken

Peru: authentiek, ongerept en echt

Vamos Peru

De onderstaande highlights (en meer!) vindt u terug in Riksja’s populairste rondreis ‘Vamos Peru!’. In drie weken maakt u een afwisselende reis met toch voldoende rust, activiteit en kennismaking met de Peruaan.

Condors in de Colca Canyon

Vanuit de hoofdstad Lima reist u naar de grootste zeehondenkolonie ter wereld. Na het zonnige Arequipa reist u naar de condors in de Colca Canyon. Dieper dan de Grand Canyon in Amerika en dé plek om condors te spotten.

Peru: authentiek, ongerept en echt - Machu Picchu

Gigantische vogels met een spanwijdte van wel drie meter die voor uw neus voorbij glijden. Wilt u het Peruaanse boerenleven opsnuiven? Blijf dan een nachtje langer en draai een dagje mee met een traditioneel boerengezin.

Titicacameer

U vervolgt uw reis naar het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. De indianenfamilies waar u slaapt woont hier traditioneel op een drijvende rieteiland. Alles is hier van riet gemaakt.

Tijdens een boottocht over het meer bezoeken we de verder gelegen eilanden om de vele toeristen te ontlopen. Hier is het ongerept en echt. U wandelt over een  pre-Incapad en bereidt een traditionele Pachamanca-lunch op hete stenen.

Peru: authentiek, ongerept en echt - Raften

Inca Trail naar Machu Picchu

Vervolgens neemt u de trein voor de Inca Trail naar Machu Picchu. De oude Incastad in de heilige vallei ligt verscholen tussen de toppen van de Andes. Vanaf de op 3300 meter gelegen stad Cusco reist u naar dé heilige stad. In deze reis gaat u per trein (met dakraam!) via de heilige vallei naar het wereldwonder.

Wandeltrails

Bent u een echte fanatiekeling dan kunt u ook voor één van de wandeltrails kiezen. Allemaal met als einddoel de Machu Picchu. Hoeveel foto’s u hebt gezien en hoeveel verhalen u heeft gehoord, als u eenmaal de laatste 1500 Inca traptreden hebt bewandeld en de ruïnes ziet, is dat een geweldige ervaring. 

U eindigt de reis in de Heilige Vallei van Cusco. Hier kunt u fietsen, raften of gewoon bijkomen van je Peru-rondreis.

Deze 3-weekse rondreis is vanaf € 1788,- p.p. bij 2 personen (exclusief vluchten) te boeken.

Slapen en reizen

Tijdens de reis slaapt u in kleinschalige accommodaties in de Peruaanse sfeer. Dit varieert van een typische posada of koloniale villa tot een omgebouwd klooster of jungle lodge. U reist per lokale (nacht)bus. Dit zijn comfortabele ritten waarbij u onderweg veel ziet van de omgeving. In de grote steden regelt u gemakkelijk zelf een taxi.

Alle reizen zijn aan te passen op uw eigen wensen. Een nachtje langer of korter is altijd mogelijk. Wilt u nog een andere plek aan doen tijdens de reis, dan plannen we een extra bouwsteen voor u in. Overleg met uw persoonlijke reisadviseur wat de wensen hierin zijn.

Peru met kinderen?

Ja zeker! Doen! PeruKids heeft reizen samengesteld voor gezinnen met kinderen. Vraag uw persoonlijke reisadviseur naar de mogelijkheden. 

Riksja

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding