Nieuws Oktober

Norske - Hurtigruten

  • pic 1

Op jacht naar ’t noorderlicht met Hurtigruten!

Hurtigruten

De snelle route

Hurtigruten, letterlijk ‘de snelle route’, is de naam van een in 1893 opgerichte veer – en transportdienst. Dat maakt de schepen van Hurtigruten geen doorsnee cruiseschepen, maar schepen die naast toeristen ook kustbewoners en vracht vervoeren. Ook vandaag nog geldt de route tussen de oude Hanzestad Bergen en Kirkenes bij de Russische grens, als de levensader van Noorwegen. Het is een manier van leven, die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Op een route van 2.500 zeemijlen beleeft u alle 34 havens bij daglicht. Het dagelijkse lossen en laden en het directe contact met het leven van de Noren geeft deze zeereis niet alleen een authentiek karakter, maar zorgt ook voor een ongedwongen en informele sfeer aan boord.

Winter hoogtepunten

  • Aan boord worden presentaties en lezingen over het noorderlicht verzorgd
  • De doop tijdens het passeren van de poolcirkel
  • Grote kans het noorderlicht boven de poolcirkel te aanschouwen
  • Passeren van ‘Finnkirka’: de rotsformatie van heilige plek van de Sami
  • Lokale vissers komen aan boord om u de vers gevangen vis en krabben te laten proeven

Hurtigruten, cruise langs 34 havens bij daglicht in informele sfeer met Noorderlichtgarantie

Unieke Noorderlichtgarantie

Voor veel mensen is het zien van het noorderlicht de belangrijkste reden om de Hurtigruten reis te maken

Zij kiezen zorgvuldig de maand waarin zij willen reizen; de periode welke het beste kans geeft op de het aanschouwen van het dansende groene licht! Hurtigruten is er vrij zeker van dat het magische noorderlicht zal verschijnen tijdens de 12-daagse rondreis en geven zelfs de unieke noorderlichtgarantie! Wat deze garantie inhoudt? Maakt u tussen 1 oktober 2019 en 31 maart 2020 de 12-daagse rondreis en verschijnt het noorderlicht niet, dan ontvangt u van Hurtigruten een halve rondreis (6 of 7 dagen) op basis van volpension gratis voor het jaar erop!

* Uw persoonlijke reisagent van YourTravel kan u verder informeren over de Noorderlichtgarantie en de voorwaarden.

Hurtigruten unieke Noorderlichtgarantie

Liever niet vliegen?

Kies dan voor de Hurtigruten Noorderlicht busreis!

Heeft u altijd al een keer de Hurtigruten reis willen maken, maar vliegt u liever niet naar Noorwegen? Of geeft u de voorkeur aan een volledig georganiseerde reis vanuit Nederland met reisbegeleiding? Dan is de nieuwe noorderlicht busreis echt iets voor u!

Op 29 februari 2020 vertrekt deze unieke noorderlicht busreis vanuit Hengelo

Per luxe touringcar reist u naar de Kop van Noord-Denemarken en scheept u in aan boord van de Fjord Line. Na een comfortabele nacht aan boord arriveert u in de Hanzestad Bergen waar gelegenheid is om de stad te verkennen. ’s Avonds stapt u aan boord van het Hurtigruten schip en kunt u 11 dagen lang genieten van het Noorse Winter Wonderland.

In Trondheim verruilt u het schip voor de trein en maakt u één van de mooiste treinreizen van Europa dwars door het Nationale Park Dovrefjell. Eenmaal in Oslo kunt u de Vikinghoofdstad verkennen tijdens een afsluitende City Break.

Deze volledig verzorgde 16-daagse reis wordt begeleid door een Nederlandse reisleidster en is al te boeken vanaf € 2.239 per persoon!

Hurtigruten expeditiecruises ook per bus

Vanaf 2021

Expeditie cruises langs de Noorse kust

Vanaf 2021 breidt Hurtigruten het expeditie aanbod verder uit met expeditie cruises langs de Noorse kust.

Gedurende het gehele jaar zullen er 12 – en 15-daagse reizen worden uitgevoerd met de 3 volledig gerenoveerde en geupgrade expeditieschepen MS Maud, MS Otto Sverdrup en MS Eirik Raude. Vertrek en aankomst is gepland vanuit Dover en Hamburg.

Ook ideaal voor reizigers die niet willen vliegen, maar wel een Hurtigruten expeditiereis willen meemaken!

Deze reizen zijn tevens een uitstekend alternatief voor reizigers die de voorkeur geven aan een informele cruise met bezoek aan de Noorse fjorden en de Noordkaap en iets meer vrije tijd willen hebben in de verschillende aanleghavens. Bovendien profiteert u tijdens deze reizen van de nieuwe Premium Comfort formule inclusief drankjes tijdens de maaltijden.

Uw persoonlijke reisagent van YourTravel kan u verder informeren over deze nieuwe Hurtigruten expeditie cruises die al te boeken zijn inclusief vroegboekkorting!

Norske boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan cruises en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding