Nieuws Oktober

Valencia

Valencia

De herfst staat nog steeds synoniem voor mooi weer in Valencia

Haal dus die kleding met korte mouwen maar weer uit de kast en kies een terrasje uit in de zon waar u kunt genieten van de gastronomie van de hipste stad aan de Middellandse Zee.

Stranden die ook na de zomer blijven leven

Stranden die ook na de zomer blijven leven

300 dagen per jaar 19 graden!

Met 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 19°C in oktober zijn de stranden van Valencia beslist een bezoek waard, ook in de herfst!

Rondkuieren of fietsen op de promenade El Paseo Marítimo, genieten van een paella in een van de restaurants langs het strand, watersporten beoefenen of vanop een catamarannaar de zonsondergang kijken: het zijn slechts enkele voorbeelden van wat de Valenciaanse kust te bieden heeft.

Het Palau de les Arts, de thuishaven van de opera in Valencia

Cultuur met hart en ziel

Oktober gaat van start met het festival Intramurs, dat neerstrijkt van 18 tot 28 oktober

Tien dagen lang geven artiesten het beste van zichzelf in de straten van Valencia. De dans wordt dan weer in de kijker gezet tijdens Circuito Bucles, een festival dat bruist van concerten, flamenco, masterclasses en dansoptredens in de hele stad.

Het Palau de les Arts, de thuishaven van de opera in Valencia, luidt het nieuwe seizoen in met Turandot van Puccini.

Tot slot kunt u in de herfst elk weekend genieten van optredens met regionale dansen in het historische centrum of kunt u in de jachthaven La Marina, vlak langs de zee, in open lucht luisteren naar de muziek van Valenciaanse muziekgroepen.

De culturele herfst van Valencia schiet sterk uit de startblokken!

Week van de Gastronomie

Week van de Gastronomie

València Cuina Oberta

Van 18 tot 28 oktober staat València Cuina Oberta op het programma, een tiendaags evenement waaraan zo'n 60 restaurants in de stad deelnemen. Zij bieden speciale menu’s aan tegen een vaste prijs. Dit is het uitgelezen moment om te proeven van de authentieke Valenciaanse keuken.

Fijnproevers kunnen van 11 tot 13 november experimenteren en genieten van proevertjes, workshops en live kookdemonstraties tijdens Gastrónoma, een beurs die gewijd is aan de culinaire cultuur.

Ook naast deze evenementen mag u zeker de Valenciaanse tapas, rijstgerechten, visgerechten of desserten niet missen.De meest authentieke shopervaring

De meest authentieke shopervaring

Handgemaakte waaiers, ambachtelijke keramiek, zijden kledingstukken geïnspireerd op de traditionele Valenciaanse klederdracht, markten met verse producten recht van het veld of eendaagse vlooienmarkten op onverwachte plekken:

Valencia blijft een authentieke stad waar u plaatselijke souvenirs kunt kopen die u alleen hier terugvindt.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding