Nieuws November

Een dokter nodig op vakantie

  • pic 1

Een dokter nodig op vakantie

Vergoedt uw zorgverzekering dat?

Europeesche clubnieuws

Wij maken het duidelijk voor u

Elke maand is de premie van de zorgverzekering een flinke kostenpost. Vaak denkt men in het buitenland toch ook goed verzekerd te zijn voor medische kosten. Dat is helaas niet altijd het geval. Een hardnekkige misvatting waardoor vakanties soms veel duurder uitvallen dan verwacht. We leggen u graag uit hoe het zit.

Geneeskundige kosten op reis worden in de meeste gevallen niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Daardoor kan het gebeuren dat u veel moet bijbetalen voor medische zorg in het buitenland. In Scandinavië en de Verenigde Staten zijn doktersrekeningen aanzienlijk hoger dan bij ons. En wilt u in een land als Griekenland of Brazilië liever naar een privékliniek, dan lopen de kosten ook flink op. Met een aanvullende zorgverzekering krijgt u – afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking – maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd. Dus ook met een aanvullende zorgverzekering bent u nooit in alle gevallen 100% verzekerd voor medische kosten op reis.

In Europa krijgt u met de zorgpas zorg, afhankelijk van de zorgverzekering worden ook de kosten vergoed.

De pas van uw zorgverzekering geldt doorgaans ook als European Health Insurance Card (EHIC). Met de EHIC krijgt u medische zorg in het Europese landen* als u dat nodig heeft. Alleen bij een reis naar een EHIC-land kunt u met een goede aanvullende verzekering de medische kosten (na goedkeuring van uw zorgverzekeraar) grotendeels vergoed krijgen. Kijk op uw zorgpas of de website van uw zorgverzekeraar om te zien of dit voor u ook geldt.

Neem geen onnodig risico en sluit de dekking Geneeskundige Kosten af bij uw reisverzekering;

Al vanaf € 0,45 extra per persoon per dag bent u verzekerd van:

  • Alle noodzakelijke medische kosten altijd tegen kostprijs gedekt
  • Ook vergoeding van het "verplichte eigen risico" van de zorgverzekeraar voor in het buitenland gemaakte medische kosten
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis / kliniek
  • Repatriëring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatriëring medisch noodzakelijk is)

Tip: Voor medische kosten die gevolg zijn van "skiën of snowboarden" is het noodzakelijk dat de dekking Skiën of snowboarden op de reisverzekering is meeverzekerd.

Let op: de dekking Geneeskundige kosten van de reisverzekering biedt een aanvulling op de wettelijke verplichte Nederlandse zorgverzekering. Dat betekent dat deze dekking alleen aanvullend vergoedt wat uw zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt.

En heeft u hulp nodig? Wordt u behandeld of opgenomen in een ziekenhuis of privé kliniek? Neem dan als dat mogelijk is, eerst contact op met de Europeesche Hulplijn voor professionele begeleiding.

* Landen waar de EHIC geldig is:
U kunt de EHIC gebruiken in België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. U kunt de zorgpas ook gebruiken in Australië.

Vragen of direct afsluiten?

Kijk op mijn website (Online verzekeringen afsluiten) of neem direct contact met mij op...

Europeesche Verzekeringen

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding