Nieuws Mei

Sunny Cars

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

De vijf beste autohuurtips

Ga goed voorbereid de weg op

Met een huurauto heeft u alle vrijheid om de mooiste plekken te ontdekken en te gaan en staan waar u wilt.

Als u een huurauto boekt bij Sunny Cars hoeft u niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Wel is het goed om u vooraf in te lezen. 

De hele maand mei krijgt u 25 euro korting op een nieuwe boeking voor een all-in huurauto van minimaal drie huurdagen.

Alle vrijheid om de mooiste plekken te ontdekken

Met deze tips gaat u voorbereid de weg op:

1. Hoe bent u verzekerd?

Bij SunnyCars betaalt u altijd een all-in prijs, zelfs het eigen risico wordt vergoed. Zo weet u zeker dat u optimaal bent verzekerd.

Toch komt het regelmatig voor dat verhuurders ter plaatse nog van alles proberen aan te smeren, maar u kunt met een gerust hart "nee" zeggen tegen alle aangeboden extra’s.

Boekt u via een andere autohuuraanbieder? Controleer dan goed of en hoe u bent verzekerd en check vooraf de voorwaarden.  

2. Check de hoogte van uw eigen risico

Op sommige bestemmingen kan de waarborg flink oplopen, soms wel tot 2.000 euro. Deze wordt op uw creditcard geblokt en dat laat weinig ruimte over voor de verdere vakantie.

Check dan ook goed hoe hoog de waarborg zal zijn. Neem een extra creditcard mee of kies voor het "geen waarborgpakket", dan neemt Sunny Cars de waarborg op zich en kunt u uw creditcard gewoon blijven gebruiken. Ook handig als u geen creditcard heeft.

3. Lees de kleine lettertjes

Neem de tijd om het huurcontract bij het afhalen van de auto door te lezen. Bij sommige aanbieders is een extra bestuurder inclusief of zijn one ways gratis, maar in andere gevallen moet u fors bijbetalen.

Let ook goed op het aantal kilometers dat u mag rijden. Bij Sunny Cars is dat altijd onbeperkt maar bij anderen kan er een limiet aanzitten.

Extra tip:

Het huurcontract is helaas niet altijd in het Engels, daarom is het ook handig is om vooraf te weten waar bepaalde afkortingen voor staan.

Ga goed voorbereid de weg op

4. Controleer uw auto

Loop voor vertrek een rondje om de auto en maak foto’s van eventuele aanwezige schade. Zorg daarnaast dat de verhuurder deze krassen en deuken noteert. Doe dit ook als u de auto weer inlevert. Zo vermijdt u discussies en schadeclaims achteraf.

Houdt de verhuurder toch (een deel van) uw borg in? Als u bij Sunny Cars boekt kunt u dit bedrag claimen. Terugbetaling van het eigen risico en glas-banden-bodem-dakschadedekking zijn standaard inbegrepen. 

5. Let goed op de tankregeling

In de voorwaarden staat welke tankregeling u heeft. Bij Sunny Cars is de tankregeling altijd full-full (FF) of full-paid (FP). FF betekent dat u de auto met dezelfde stand inlevert als waarmee u hem heeft opgehaald. Bij FP haalt u de huurauto met een volle tank op en kunt u de tank leeg inleveren.

Moet u de tank vol inleveren en vergeet u dat, dan moet de verhuurder tanken en worden vrijwel altijd extra kosten in rekening gebracht. 

 Sunny Cars boekt u bij uw reisagent

The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding