Nieuws Mei

Tenzing Ontmoet de gepassioneerde Cubanen

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Ontmoet de gepassioneerde Cubanen met hun unieke tradities en gewoonten. 

Wilt u tijdens uw reis in Cuba een kijkje nemen in het leven van de Cubanen?

The Travel Club & Tenzing Travel hebben een 9-daagse autoreis genaamd “In Touch with Cuba” samengesteld, waarbij de nadruk ligt op contact met de locals. Van overnachten in authentieke Casas Particulares tot het bijwonen van een salsa les, alles is mogelijk. 

Uw reis start in Havana, de fascinerende hoofdstad van Cuba. Neem de tijd om het koloniale centrum van Havana te leren kennen.

Cuba Havana

De oldtimers zijn met recht de blikvangers van de stad. U kunt Havana niet verlaten zonder zelf in een oldtimer te hebben gereden. Onze tip is om te starten met een stadstour in een oldtimer met gids, die u alle historische plekjes van Havana laat zien.’s Avonds is de Havana Queens; een spectaculaire dansshow inclusief diner of tapas, een absolute aanrader! 

Uw eerste overnachting is gelijk bij de Cubanen thuis in een Casa Particular, gelegen in het centrum van Havana.

Cuba Casa Particular

Het leuke van verblijven bij de locals, is dat u echt een kijkje in hun leven krijgt. Ze zijn erg gastvrij en kunnen vaak ook nog eens lekker koken!

Naast dineren in uw Casa zijn er ook de zogenaamde Paladares. Dit zijn particuliere restaurantjes (in tegenstelling tot de staatsrestaurants) waarbij u dineert bij de mensen thuis. Wij zijn groot fan, want u krijgt heerlijke traditionele maaltijden en vaak is het (in ieder geval buiten Havana) ook nog eens een stuk voordeliger. Het is een geweldige belevenis zoals het elegante, in een oud huis in Centro Havana gelegen, La Guarida. 

Met de huurauto rijdt u naar Viñales, het groene hart van de provincie Pinar del Rio. Hier worden de wereldberoemde Cubaanse sigaren gemaakt.

Sla een wandelexcursie in de vallei van Viñales zeker niet over. Gaat u liever niet mee met een gids, dan kunt u hier ook op eigen gelegenheid wandelen. Na Viñales is het de beurt aan Cienfuegos om u te overtuigen van zijn charmes. Cienfuegos is een gezellige havenstad, gelegen aan de zuidkust van Cuba. Naast een aantal interessante koloniale gebouwen, vindt u er de Soledad Botanische Tuin. Kies een keer voor een alternatief vervoersmiddel, en laat u per paard en wagen rondleiden door de stad. De omgeving van Cienfuegos is minstens zo mooi. Boek een excursie naar de waterval ‘El Nicho’ voor een mooie wandeling tussen de weelderige, ongerepte natuur en neem een frisse duik in het water. 

Langs de kust rijdt u richting Trinidad en treedt u in een andere wereld. De in 1514 gestichte stad, is één van de meest fotogenieke steden van Cuba.

Trinidad Cuba

Het stadje herbergt vele Spaans-koloniale overblijfselen. In het oude centrum zijn kleine, smalle en gezellige klinkerstraatjes te vinden. Stap achterop een fietstaxi en uw gids brengt u langs de mooiste plekjes van Trinidad.

Proost op het goede leven in de gezellige bar La Chanchanchara, met livemuziek, waar u de gelijknamige cocktail kunt drinken; een echte ‘afrodisiac’ als u de locals mag geloven.

’s Avonds kunt u zich mengen tussen de locals op het Plaza Mayor. Hier wordt u getrakteerd op een optreden met Cubaanse livemuziek en dans. Trinidad werkt zo verslavend, dat de omgeving vaak wordt vergeten. Zonde, want het Topes del Collantes National Park is absoluut een bezoek waard. Dit prachtige natuurgebied ligt in de bergen van de Sierra Escambray, in het achterland van Trinidad. Prachtige wandelroutes en een sprookjesachtige waterval wachten daar op u. 

U boekt deze reis al vanaf € 1575,- per persoon inclusief vluchten, 8 overnachtingen in Casas Particulares, huurauto en luchthaventransfers. Boek op tijd, zodat wij de reis geheel naar uw wensen kunnen invullen. informeer bij uw reisadviseur

Logo Tenzing Travel

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding