Nieuws Mei

Aruba

 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1
 • pic 1

Bruisend Aruba

Aruba bruist volop!

Er zijn unieke bezienswaardigheden, tropische uitstapjes en culinaire lekkernijen. Het eiland is gevuld met hartelijke locals die u graag verwelkomen op hun “One Happy Island”.

Er zijn verschillende natuurwonderen, zoals natuurlijke bruggen en grotten, om te verkennen en talloze manieren om te relaxen op de prachtige parelwitte zandstranden.

Geniet van lokale lekkernijen en verse vis vanuit zee zo op uw bord

Casibari

Het mooiste uitzicht over Aruba

Aruba is niet een eiland waar u alleen kunt relaxen en chillen, u kan hier ook hele toffe actieve middagen beleven. Een van die plekken waar u kunt rondlopen en klauteren vindt u bij de Casibari Rockformations.

Toch is niet alleen het klimmen hier tof, ook het uitzicht is onwijs gaaf. Op de top van de rotsen heeft u een machtig uitzicht over Aruba en kunt u meteen Hooiberg goed zien. Maar daarnaast is het ook bijzonder om beneden rond te wandelen tussen de tientallen cactussen die daar groeien.

Voor het mooiste uitzicht gaat naar Casibari

De California-vuurtoren

Bewonder de zonsondergang

De California-vuurtoren is één van de bekendste plekken op Aruba. Een echte trekpleister, omdat u hier echt van de meest fantastische uitzichten kunt genieten.

De vuurtoren werd vernoemd naar de S.S. California, een schip dat zonk in 1910, voorafgaand aan de bouw van de toren. Het is erg bijzonder om vanaf de vuurtoren de zonsondergang te bewonderen.

Bekijk de zonsondergang vanaf de California-vuurtoren

Maak kennis met de lokale cultuur

Bezoek één van de traditionele kroegjes op het eiland

Moderne, gelikte cocktailbars zijn er natuurlijk in overvloed, maar wie echt kennis wil maken met de lokale cultuur, haast zich naar één van de traditionele kroegjes op het eiland, beter bekend als de rum shop

Ruim honderd jaar geleden werden op diverse plekken op Aruba zogeheten inloopkroegen (rum shops) geopend, waar, zoals de naam al doet vermoeden, rum geserveerd werd. Door de jaren heen werden deze kroegen wat groter en werd goedkoop bier aan het assortiment toegevoegd. Sterker, bier en lokaal eten is er nu in overvloed. En soms is het feest en speelt er een dj en kan men hier tot in de late uurtjes dansen.

Zoals overal op het eiland, verwelkomen de lokale bevolking bezoekers u graag! Ga het gesprek aan, doe een dansje of speel samen met de Arubanen een potje domino. 

Maak kennis met de lokale cultuur in één van de traditionele kroegjes op het eiland

Smeltkroes aan culturen

Aruba is een interessant klein eiland

Het is slechts 31 km lang en 10 km breed en toch heeft het de schoonheid die u verwacht van een Caribisch eiland, maar Aruba had nog een extra charme. De cultuur is bijvoorbeeld mooi gevarieerd.

Hoewel Nederlands en Papiaments de officiële talen van het eiland zijn, hoort u er van alles, van Engels tot Spaans, de meeste Arubanen zijn viertalig.

Het eiland is gevuld met hartelijke locals die u graag verwelkomen op hun “One Happy Island”

Aruba boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding