Nieuws Mei

Griekenland

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Alternatieve vakanties in Griekenland

Perfect voor een ‘groene’ vakantie

Hoewel Griekenland bekend staat als een strandbestemming, weten maar weinig mensen dat het ook perfect is voor een ‘groene’ vakantie. U kunt genieten van zonovergoten dagen op het platteland, omgeven met grasgroene weiden, ruige bergen en groene valleien.

Naast de toeristen die naar Griekenland komen om te genieten van het zonnige weer en de prachtige stranden, zijn er ook veel andere toeristen die op zoek zijn naar meer uitzonderlijke activiteiten. Deze mensen willen Griekenland beter leren kennen: het landschap, de beschaving en de cultuur van zijn bevolking.

Ecotoerisme

Ecotoeristen komen naar Griekenland om te verblijven op bijvoorbeeld een traditionele boerderij. Daar raken ze betrokken bij het fokken van paarden en vee, leren om traditionele Griekse recepten te koken, wijn te maken, olijven plukken, of meewerken op het land.

In de afgelopen decennia zijn in Griekenland veel ecotoeristische boerderijen gecreëerd. De meeste van hen zijn te vinden in bergachtige gebieden, zoals Zagoria, Pilion en Kalavryta

Meteora in de herfst

Alternatieve bestemmingen

Arcadia

In het hart van de Peloponnesos, een van de meest geliefde bestemmingen in Griekenland, ligt Arcadia. Een uitgestrekt gebied met door bossen bedekte bergen, kloven en verfrissende rivieren, pittoreske dorpjes en eeuwenoude schatten.

Verken de berggehuchten, oude steden, kloosters. Proef de lokale gerechten en ga actief wandelen, raften en mountainbiken.

Meer van Plastiras 

Een kunstmatig meer in het hart van Thessalië, op 750 meter boven de zeespiegel. Omgeven door met dennen begroeide bergen, zijn het meer en de omgeving de perfecte plek om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Griekenland.

Als u de traditionele dorpen en steden in de omgeving verkent, kunt u genieten van de vele activiteiten (fietsen, watersporten, klimmen, paragliden of paardrijden) en uzelf verwennen in de thermale bronnen van Smokovo.

Epirus, het noordoosten van Griekenland

Zagoria

De dorpen van Zagoria is een dromerig bergachtig gebied met prachtige stenen dorpjes in het noordoosten van Griekenland, in Epirus. Met hoge toppen, adembenemende kloven, traditionele dorpen is Zagoria een van de beste alternatieven voor een strandvakantie in Griekenland.

Zagoria is ook de perfecte omgeving voor vele buitenactiviteiten, zoals klimmen, wandelen, kanoën, raften en kajakken.

Prespes 

De Prespa-meren (of Prespes) liggen aan de grens in Noordwest-Griekenland. Er zijn kleine dorpjes, bergen en groene valleien te ontdekken.

Vraag een lokale visser voor een geïmproviseerde tour op het water, bezoek het kleine kerk op het eiland Agios Achillios in het midden van het meer, of geniet simpelweg van de rust en schoonheid van de plek tijdens het wandelen en vogels kijken.

Pilion

Het schiereiland van Pilion, een van de goed bewaarde geheimen van het land, is perfect in alle seizoenen, omdat het wandelingen in de bergen biedt, wandelingen door het bos, skiën  en verkenning van mooie dorpjes.

Er zijn ook verschillende stranden begrensd door turquoise wateren en verborgen baaien. Pilion is een plaats waar u een strand- en een bergvakantie op één plek kunt combineren.

Pilion en Prespes

The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer mogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

Uw Griekenland reis boekt u bij uw reisagent

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding