Nieuws Maart

KLM

Växjö

Genieten van de pure Zweedse natuur en cultuur

Na een comfortabele KLM-vlucht van anderhalf uur landt u middenin de Zweedse natuur. Het stadje Växjö is dé plek om ontspanning en outdoor leven te combineren. Omgeven door 200 meren en 23 natuurreservaten heeft deze kleine stad verrassend veel te bieden aan cultuur en gastronomie.

Växjö is ook een ideale uitvalsbasis om Småland te verkennen – het land van Pippi Langkous.

Het stadje Växjö is dé plek om ontspanning en outdoor leven te combineren.
Rondje meer

Wilt u eerst Växjö zelf verkennen?

Begin met een relaxte wandeling langs het meer. Loop via de botanische tuinen van Linéparken terug en drink op een terras aan het meer een kop koffie mét kaneelbroodje. Een goed moment om te bedenken of u daarna eerst wilt shoppen óf een van de musea wilt bezoeken. Bijvoorbeeld het Zweeds Glasmuseum.

Ook de Dom van Växjö met zijn twee naaldspitsen is een bezoek waard. Deze houten kerk maakt al sinds de 11e eeuw onderdeel uit van het stadsgezicht.

Urban farming

Växjö staat bekend als de groenste stad van Europa

Met veel aandacht voor duurzaamheid. Laat u inspireren door Ecobacken, een hotspot voor urban farming. Hier worden ecologische groenten verbouwd en bent u welkom om verse groenten te proeven en kopen.

Lokale producten zijn ook de basis van het uitgebreide gastronomische leven in Växjö.

Met restaurant PM & Vänner (één Michelinster) in de hoofdrol – de regionale keuken krijgt er een moderne interpretatie. De liefde tussen Växjö en voedsel is alom. Niet gek dus dat de stad door de Zweedse regering uitgeroepen is tot voedselhoofdstad van Zweden.

Genieten van de pure Zweedse natuur en cultuur

23 natuur reservaten!

Vanuit Växjö is de natuur altijd dichtbij

Veel van de 23 natuurreservaten zijn prima per fiets of zelfs lopend te bereiken. Het Bokhultet park bijvoorbeeld, ligt heel dichtbij de stad. Vol beuken en prachtig groen, met bijzondere soorten mos en paddenstoelen én een uitkijktoren om de talrijke vogelsoorten te spotten.

Een natuurpark waar u sportief helemaal uit kunt leven is Fylleryd, waar u perfect kunt mountainbiken. Voor een echte adrenalinestoot gaat u nog wat verder weg: bij Little Rock Lake is de langste zipline van Europa.

Slot Teleborg Vaxjo

IKEA en Pippi Langkous

Småland 

Natuurlijk kunt u in Växjö blijven. Toch is het meer dan de moeite waard de provincie Småland in te trekken.

Naast de veelheid aan natuur (elanden!) kent Småland nog genoeg andere hoogtepunten. Zo vindt u het IKEA Museum in Älmhult, waar ooit de allereerste vestiging van IKEA werd geopend.

Maar hoogtepunt is het Themapark Astrid Lindgren in Lindgren’s geboorteplaats. De helden uit haar boeken – zoals Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en de kinderen van de Bolderburen – leefden allemaal in deze streek. Een streek zo groen, dat u er bijna uw eigen Vila Kakelbont wilt bouwen.

KLM boekt u bij uw The Travel Club reisagent

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding