Nieuws Maart

KLM en Delta Airlines vliegen non-stop naar Orlando

Delta Air Lines en KLM non-stop naar Orlando

Vanaf 1 april 2018 biedt Delta Air Lines in samenwerking met partners Air France, KLM en Alitalia een nieuwe dagelijkse non-stop vlucht van Amsterdam naar Orlando.

Florida biedt meer dan enkel zon en warmte; er bevindt zich ook een ontzagwekkend aantal pretparken. Ideaal voor een enerverende familievakantie. Sommige parken zijn onderdeel van grotere resorts, waar u desnoods een week niet uit hoeft. Andere zijn kleiner, en die zijn een trip waard door de Sunshine State.

Florida biedt meer dan enkel zon en warmte; er bevindt zich ook een ontzagwekkend aantal pretparken.

Als u hier met de kinderen in een van de vele hotels van het Walt Disney World Resort of het Universal Orlando-resort verblijft, is dat een mooi vertrekpunt voor een roadtrip die verder leidt naar de Bush Gardens (Tampa), Jungle Island (Miami) of het Kennedy Space Center (Merrit Island). Moet u wel eerst de kids van Thunder Mountain af zien te jagen!

Disney’s dolle wereld

Of de interesse nu uitgaat naar sprookjesfiguren van the Magic Kingdom, de hightechsnufjes en ruimtereizen van Epcot, de beestenboel in Animal Kingdom of de ‘bright lights’ van Disney’s Hollywood Studios – het ligt allemaal bijeen in het Walt Disney World Resort.

Je zou het een complete pretstad kunnen noemen, verspreid over 43 vierkante kilometer, inclusief meer dan 30 hotels. Niet te missen is Mission: Space, een attractie die sensaties opwekt die voorheen alleen voor astronauten waren weggelegd.

KLM Disneyworld Kennedy space centre

Pretarchipel

Het Universal Orlando Resort oogt in vergelijking met Disney World misschien knus, maar volgens alle andere standaarden is het enorm. U vindt hier een flink aantal hotels en twee pretparken: Universal Studios Florida en Islands of Adventure.

Eerstgenoemde draait, zoals te verwachten, rond films en televisieprogramma’s. Het tweede park is vooral een uitbreiding hiervan, bestaande uit 7 avontuurlijke eilanden, waaronder het nieuwste: The Wizarding World of Harry Potter.

Er is ook nog een apart waterpark: Wet ’n Wild Orlando. 

Achtbaansafari

Busch Gardens Tampa, oorspronkelijk vernoemd naar de Anheuser-Busch bierbrouwerij, groeide uit tot een van de eerste pretparken in Florida. Tegenwoordig zijn de gratis bierproeverijen afgeschaft en ligt de focus op de ietwat eigenaardige combinatie van dierenpark en achtbanen.

Daarnaast zijn er continu liveshows, die vaak een Afrikaans tintje krijgen. Wat niet heel vreemd is omdat er een miniatuur-Serengeti om de hoek ligt.

Onontkoombaar is verder Falcon’s Fury, de hoogste vrije val van de VS!

KLM Delta Orlando beach

Chillen met de liger

Ook ten oosten van downtown Miami struikelt u nog over de pret. Jungle Island kan bogen op een rijke historie – zelfs Sir Winston Churchill zocht er vlak na de Tweede Wereldoorlog vertier tussen papegaaien – en een even rijk aanbod van allerhande paradedieren.

Er zijn veel vogels (de oorspronkelijke naam van het park was Parrot Island), maar er leeft bijvoorbeeld ook een ‘liger’, de liefdesbaby van een leeuw en een tijger. In de kinderboerderij kunnen er beesten worden geaaid en gevoerd, waaronder kangoeroes.

‘Liger’, de liefdesbaby van een leeuw en een tijger

Busch Garden Liger

Astronautentour

Ook wie zich er níet naar de maan laat katapulteren, kan in het Kennedy Space Center terecht voor kwaliteitsvertier. Zo kunt u meegaan met tours naar de lanceerplatforms en een ‘rakettentuin’ vol ruimtevaartuigen bekijken.

Daarnaast zijn er ook een ‘Astronaut Hall of Fame’ en maar liefst twee IMAX-bioscooptheaters. Wie het toch niet kan verkroppen dat hij of zij niet in een baan om de aarde wordt gelanceerd, vindt soelaas in de Shuttle Launch Experience.

Delta Air Lines & KLM non-stop naar Orlando

Vanaf 1 april 2018 biedt Delta Air Lines in samenwerking met partners Air France, KLM en Alitalia een nieuwe dagelijkse non-stop vlucht van Amsterdam naar Orlando (MCO) in de Amerikaanse Sunshine State Florida.

Orlando (MCO) is het ideale startpunt voor een bezoek aan hotspots als Walt Disney World, Universal Studios, Kennedy Space Center en de Everglades.

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding