Nieuws Juni

Incento,afwisselende 8-daagse treinreis

Bergbanen, de Glacier Express en het Piz Amalia Muziek Festival

Reisperiode: 10 – 17 september 2017 

afwisselende 8-daagse treinreis

Maak een unieke en afwisselende 8-daagse treinreis vol met hoogtepunten!

Reis met de Jungfrau Bahn naar het hoogste treinstation van Europa en per Gornergrat Bahn naar de top van de Gornergrat bij Zermatt, waarvandaan u een adembenemend uitzicht hebt op de Matterhorn.

De Glacier Express rijdt via een schitterende route naar Chur. De reis eindigt met 2 nachten in het zonovergoten en nog onbekende Scuol waar het unieke Piz Amalia Muziek festival wordt bijgewoond. Een unieke rondreis waarbij de combinatie van panoramatreinen, natuur en muziek de ingrediënten vormen voor een onvergetelijk bezoek aan Zwitserland. 

Glacier Express

Dagprogramma: 

Dag 1 - 10 september: Nederland naar Interlaken

U reist met de ICE vanuit Nederland naar Basel, waar u overstapt op de Zwitserse trein. In de loop van de middag komt u aan in Interlaken. U logeert 2 nachten in een hotel in Interlaken. 

Dag 2 - 11 september: Interlaken en de Jungfraujoch

Excursie naar de Jungfraujoch, “Top van Europa”. Vanuit Interlaken Ost reist u per trein via Lauterbrunnen (waar u overstapt) en Wengen naar de Kleine Scheidegg aan de voet van de beroemde Eiger Noordwand. Vervolgens met de Jungfraubahn naar het station Jungfraujoch op 3454 meter hoogte, het hoogste treinstation in Europa. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Aletsch-gletsjer, de langste gletsjer in de Alpen. Overnachting in Interlaken. 

Dag 3 - 12 september: Interlaken naar Zermatt

Vanuit Interlaken neemt u de trein naar het autovrije en gezellige Zermatt. De ligging van Zermatt aan de voet van de Matterhorn en middenin een reusachtig wandel- en skigebied maakt dit tot een zeer aantrekkelijk vakantiegebied. U logeert 2 nachten in een hotel in Zermatt.  

Dag 4 - 13 September: Zermatt en de Gornergrat

 Vandaag staat in het teken van de Gornergrat. De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3089 meter hoogte brengt. De reis gaat door bossen en over bergweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik sneeuwpakket. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op de Matterhorn en andere met sneeuw bedekte toppen tot wel 4000 meter. Iets boven het eindstation, op 3100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant. 

Dag 5 - 14 september: Zermatt naar Chur per Glacier Express

 Vandaag stapt u aan boord van de legendarische Glacier Express en geniet van een prachtige treinreis van ongeveer 6 uur naar Chur. De reis met de Glacier Express behoort tot één van de mooiste treinreizen ter wereld. Deze trein neemt u mee door een adembenemend landschap met bossen, hoge bruggen en diepe dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Behalve dat u onderweg tal van bruggen en tunnels passeert, krijgt u ook te maken met enorme hoogteverschillen. Zo passeert u bijvoorbeeld de Oberalppass op 2044 meter. Door de grote panoramaramen in de eerste en tweede klas wagons heeft u altijd een goed uitzicht. U overnacht in een hotel in Chur. 

Dag 6 - 15 september: Chur naar Scuol Tarasp - Het Piz Amalia Festival.

In de ochtend reist u verder per trein naar Scuol Tarasp waar het Piz Amalia Festival plaatsvindt.

Het zonovergoten Scuol staat bekend om haar oude sgrafitto (graffiti) kunstwerken. Engadiner huizen met kunstrijke sgrafitto kenmerken de oude dorpsgedeelten. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen. U overnacht 2 nachten in een hotel in Scuol.  

Dag 7 - 16 september: Scuol

 Dag ter vrije besteding. De omgeving van Scuol staat bekend om zijn prachtige natuur en de verschillende kuuroorden. Geniet vandaag van een mooie wandeling of bezoek één van de Spa’s.

De avonds staat in het teken van het Piz Amalia Muziek Festival. U woont een prachtig klassiek concert bij op een bijzondere locatie. Een uniek festival met optredens van jong talent uit Nederland en Zwitserland op een bijzondere berglocatie nabij de naar prinses Amalia vernoemde berg, Piz Amalia (2918m). 

Dag 8 - 17 september: Scuol - Nederland

Vandaag reis u met de trein vanuit Scuol door naar Basel en stapt vervolgens op de ICE naar Nederland. Einde reis. 

Reissom: 

Op basis van 3-stereren hotels € 1.595,- per persoon

Op basis van 4-sterren hotels € 1.885,- per persoon

Toeslag 1-persoonskamer € 175,-

NB. Prijzen zijn in euro's en per persoon. 

Voor kinderen t/m 15 jaar gelden afwijkende prijzen. Wij informeren u hierover graag.

Toeslag upgrade 1e klasse aan boord van de Zwitserse treinen € 235 per persoon.

Lunch aan boord Glacier Express € 40,- per persoon. 

Inbegrepen in de reissom: 

 • Treinreis per ICE vanaf ieder station in Nederland naar Basel in 2e klas.
 • Swiss Card (8 transfers) in de 2e klas van/naar de Zwitserse grens of een van de luchthavens
 • 2 Nachten verblijf in Interlaken in een kamer met bad of douche en WC en inclusief ontbijt
 • Excursie Jungfraujoch met Swiss Card
 • 2 Nachten verblijf in Zermatt in een kamer met bad of douche en WC en inclusief ontbijt
 • Excursie Gornergrat
 • Gereserveerde zitplaats aan boord van de Glacier Express
 • 1 Nacht verblijf in Chur in een kamer met bad of douche en WC en inclusief ontbijt
 • 2 Nachten verblijf in Scuol in een kamer met bad of douche en WC en inclusief ontbijt
 • Entree concert (duur 1,5 uur) Piz Amalia Muziek Festival op 16 september*
 • Retourtransfer vanaf uw hotel of een afgesproken opstappunt (afhankelijk van het hotel waar u logeert) naar de locatie van het concert
 • Uw Swiss Card biedt toegang tot de excursie Schynige Platte vanuit Interlaken Ost, entree Bundner Art Museum in Chur en het Matterhorn Museum in Zermatt 

*Indien gewenst kunt u ook op 15 september het concert bijwonen of zelfs op 15 en 16 september. Echter het repertoire is hetzelfde. U dient dit voor vertrek aan te geven. 

Niet inbegrepen in de reissom: 

 • Optionele excursies
 • Maaltijden en dranken
 • Dossierkosten à Euro 20,- per boeking
 • Verzendkosten à Euro 15,- per boeking
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (Euro 2,50 per boeking) Reisvoorwaarden:
 • Op deze reis zijn de ANVR Consumentenvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden van Incento van toepassing.

logo Incento

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding