Nieuws Juni

Porto en Lissabon, een ideale combinatie!

Porto en Lissabon

Een ideale combinatie!

Combineert u Porto en Lissabon in één reis dan vliegt u aan op Porto en vliegt u weer terug vanaf Lissabon… of andersom natuurlijk! U bepaalt zelf hoe u de combinatie maakt en hoe lang u in welke stad wilt verblijven.

Clubnieuws Lissabon & Porto

Start u in Porto dan mag een bezoek aan een porthuis niet ontbreken. Want een bezoek aan één van de vele wijnkelders, in de wijk Vila Nova de Gaia, maakt een bezoek aan Porto voor de liefhebber wel compleet.

Deze levendige havenstad heeft een schilderachtige ligging aan de monding van de Douro en is vanwege zijn bijzondere, historische karakter door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Wandel eens door de oudste wijken, zoals Ribeira en Barredo, of neem een heerlijk visgerecht in een gezellig restaurantje aan zee. Uniek is het Casa da Musica, ontworpen door de Nederlandse architect Koolhaas en bestempeld als één van de 7 Wereldwonderen! Porto is dus meer dan port alleen.

Wanneer u met de trein Porto verlaat over de  beroemde brug Ponte de Dom Luiz I rijdt, geniet u van een adembenemend uitzicht over de stad. De eerste dagen zitten erop maar uw reis gaat nog verder. De comfortabele treinreis naar Lissabon duurt iets korter dan 3 uur.

De hoofdstad van Portugal wordt ook wel de stad van vergezichten genoemd vanwege de ligging op zeven heuvels. Lissabon wordt gezien als één van de belangrijkste uitvalsbases voor de ontdekkingsreizigers.

De wijk Bairro Alto en de middeleeuwse wijk Alfama, waar de kleine trammetjes op smalspoor het straatbeeld weergeven, zijn de meest aantrekkelijke en typische wijken om de stad te beleven. In de middag kunt u genieten van de moderne en gevarieerde winkels en ’s avonds ontdekt u het bruisende nachtleven in de wijk Bairro Alto of de Docas! De Portugese keuken is de meest mediterrane van alle keukens. Proef de heerlijke bacalhou, gezouten stokvis, neem een koele

Vinho Verde en sluit af met een aguardente of ginjinha in een van de talloze en gezellige cafés die Lissabon telt.

Wanneer u in Lissabon bent wandel dan zeker omhoog naar het schitterende Castelo de Säo Jorge waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Of fietst u, vanaf Parc Eduardo, langs de diverse hoogtepunten van de stad, via het water, naar Belem. Hier aangekomen kunt u bij Pasteis de Belem de beroemde Pasteis proeven… het recept blijft echter een groot geheim!

Bij een bezoek aan deze stad hoort natuurlijk een Fado-concert. Deze beroemde klaagliederen laten je de ziel van de stad beleven. Qua cultuur en historie is er dus altijd iets te doen in Lissabon. Deze stad mag u dan ook niet missen!

 Clubnieuws Lissabon & Porto

Mooi meegenomen!

Boekt u in de maanden juni, juli of augustus deze combinatiereis (vertrekdatum tot 31/12/2017) dan ontvangt u een 48 uurs Lisboa Card en een een 1 daagse Sightseeing Tour geheel kostenloos!

Hotel Tip!

Lissabon: Hotel Mudial, Hotel Portugal

Porto: Hotel Teatro, Hotel Dom Henrique

Logo Sunair

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding