Nieuws Juni

Sunny Cars

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Autohuur met kinderen

Een beetje toeren door de omgeving, genieten van de mooie natuur en op zoek naar verborgen strandjes of charmante dorpjes.Met een huurauto kan het allemaal

Maar een auto huren met kinderen… zou u dat nou wel doen? Zeker wel!

Met deze tips gaat u goed voorbereid de weg op en haalt u het maximale uit de vakantie.

Autohuur met kinderen

Kinderzitje en stoelverhoger

Het begint natuurlijk met een goede voorbereiding: boek meteen bij de reservering een kinderzitje of stoelverhoger, dan weet u zeker dat er eentje voor u klaarstaat als u de huurauto gaat ophalen.

Via Sunny Cars kunt u verschillene soorten kinderzitjes reserveren, passend bij de leeftijd van je kind. Er zijn stoeltjes voor kinderen tot 12 maanden; 1 tot 3 jaar en 4 tot 7 jaar en een booster tot 12 jaar. Wel op tijd reserveren, want vooral in het hoogseizoen kunnen stoeltjes snel opraken.

Bij de reservering wordt doorgegeven wat de kosten voor het stoeltje zijn. De betaling gebeurt ter plaatse.

Vindt u zo’n stoeltje huren te duur?

Er zijn vliegtuigmaatschappijen waar u een kinderzitje gratis mag inchecken. Check dit wel even van tevoren.

Eigen stoelhoes

Huurt u een stoeltje, neem dan een eigen (badstof) stoelhoes mee van thuis.

Het voelt lekker fris aan en mocht er een ongelukje gebeuren, dan hoeft u onderweg alleen de hoes maar even te wassen. Stoelhoezen zijn onder meer te koop via www.bol.com en de grote babywinkels.

Handige tips met kinderen onderweg

Handig voor onderweg

Is uw kind snel wagenziek, neem dan spuugzakjes en vochtige doekjes mee. Gaat u naar een warm land? Dan zijn zonneschermpjes of een doek om het raam bij uw kind(eren) af te dekken tegen de zon onmisbaar.

Voor langere ritten is het handig om een zacht nekkussen mee te nemen. Vergeet ook vooral de favoriete knuffels van uw kinderen niet en als ze wat ouder zijn een eigen koptelefoon.

Meteen op weg

Op sommige luchthavens kan het best druk zijn bij de balie van de lokale verhuurder. Na een lange vliegreis heeft u geen zin om nog eens achterin de rij aan te sluiten, zeker niet als u met kinderen bent.

Maakt u gebruik van onze Express, Premium of Premium Plus service dan mag u de wachtrij overslaan en via de fastlane naar de balie lopen. Het contract en de sleutels liggen klaar.

Nog even starten en de vakantie kan beginnen. Relaxt toch?

Sunny Cars uw autoverhuurder op vakantie

Leuke spelletjes voor onderweg

U kunt voor onderweg wat spelletjes en speelgoed meenemen, zoals raamstickers, stickerboekjes, stripboeken of een uitwisbaar magnetisch tekenbord. Autobingo is vaak ook een succes. U kunt van tevoren bingokaarten maken, kopen of downloaden, maar u kunt uw kinderen ook zoekopdrachten geven. Wie ziet als eerste een rode auto, caravan of benzinestation?

Of maak er een telspelletje van en laat uw kinderen bijvoorbeeld alle gele auto’s tellen die u onderweg tegenkomen, of auto’s van een bepaald merk, of campers… etc.

Ook de bekende, ouderwetse raadspelletjes doen het goed. Denk aan ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet’ of ‘Ik ga op reis en ik neem mee?’ Hoewel, misschien niet altijd zo lang als u zou willen. Dan kunt u altijd nog lekker meezingen met de favoriete muziek van uw kinderen.

the Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding