Nieuws Januari

Peru

Top 10 Instagramwaardige plekken in Peru

Het delen van vakantiekiekjes op social media is tegenwoordig niet meer dan normaal!

Voor sommigen is zelfs een must, instagram.

Een strakblauwe lucht, de meest bijzondere natuurverschijnselen en culturele pareltjes die ogen groot maken van verwondering en verbazing; dat zijn een paar ingrediënten van de perfecte Instagram post.

Laat Peru nou bomvol zitten met plekken die absoluut een plekje op uw Instagram verdienen!

De regenboogberg in Peru

De top 10

1.    De Regenboogberg

De regenboogberg, ofwel Winikunka/Vinicunca in het Quechua, staat bovenaan het lijstje. De Inca’s beschouwden deze berg als heilig. De berg ligt op 3 a 4 uur rijden van Cusco, maar neem wel minstens 2 dagen voor het bezoek, want de trekking begint al ruim boven de 4.000 meter en u wilt hier de zonsop- en ondergang echt niet missen.

2.    Gocta waterval

In het noordelijke deel van de Amazone, de Chachapoyas regio, bevindt zich deze spectaculaire waterval. De Gocta Waterval is pas in 2006 ontdekt, en is één van de grootste ter wereld.

Gocta waterval

3.    Fort van Kuélap

Steeds meer mensen ontdekken deze ‘Machu Picchu van het noorden’. Fort van Kuélap is prachtig gelegen op de rand van de Amazone en het Andesgebergte.

Fort van Kuelap

4.    Laguna 69

De noordelijke regio Ancash wordt beschouwd als een waar paradijs voor liefhebbers van hiken en andere bergsporten. De Cordillera Blanca wordt dan ook het juweel van de Andes genoemd. Laguna 69 ligt op ongeveer 84 kilometer van het stadje Huaraz. Dit gletsjermeer bevat tinten blauw en turquoise uit uw stoutste dromen!

© Juan Puelles - PROMPERÚ-2

5.    Laguna Paron

Een ander meer in de Cordillera Blanca die op de lijst hoort, is Laguna Paron. Het heldere water in combinatie met de besneeuwde bergen op de achtergrond maken het een ideaal plaatje.

Laguna Paron - Nick Leonard

6.    Chavín de Huántar

De archeologische vindplaats Chavín de Huántar, op 3,5 uur afstand van Huaraz, is ook een beeldschone plek. Het complex van de oude Chavín beschaving is gebouwd rond 1400 v.Chr. en staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst.

Chavín de Huántar

7.    Het strand van Máncora

Perfecte golven en het hele jaar door zon, kleurrijke gerechten, surfers en misschien wel dolfijnen of walvissen.. Een paradijselijk plaatje is op het strand van Máncora gemakkelijk te schieten.

Het strand van Mancora

8.    Islas Ballestas in Paracas National Park

Rijdt in drie uur van Lima naar El Chaco en pak hier een boot naar de Islas Ballestas, een paradijs niet ver van de kust. Duizenden zeeleeuwen, vogels en andere dieren zullen u luid verwelkomen!

Islas Ballestas shutterstock_168862259© vitmark

9.    De oase van Huacahina

Midden in de woestijn van Ica vindt u een oase zoals in de sprookjes met palmbomen en alles! Ga hier sandboarden en maak een mooie foto in de woestijn. Een zonsondergang in Huacachina is zeker een must!

De Oase van Huacachina

10.  Het Titicacameer

Het hoogst bevaarbare meer ter wereld met de rieten eilanden waar de locals nog steeds leven in kleurrijke klederdracht. Het Titicacameer is met reden een geliefde attractie in de zuidelijke Puno regio van Peru, en absoluut instagramwaardig!

 

Peru

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding