Nieuws

Ervaar het duizend-en-een-nachtgevoel in Oman

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Ervaar het duizend-en-een-nachtgevoel in Oman 

Oman, gelegen in het zuidoostelijke deel van Arabië, zit vol met verrassingen. Hoewel je misschien vooral denkt aan woestijn is Oman juist het land dat ook weelderige en groene landschappen heeft. Er is nog zoveel meer verrassends aan Oman. Deze zeven feiten lichten slechts een tipje van de sluier op. 

Zeven feiten over het verrassende Oman

1. Oman heeft vijf UNESCO-sites

Oman heeft wel vijf plekken die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard zoals het imposante Bahla Fort en de archeologische vindplaatsen van Bat, Al Khutm en Al Ayn. Ook het irrigatiesysteem van Al Aflaj, dat je in het hele land kunt vinden, staat op de werelderfgoedlijst. Dit systeem zorgt ervoor dat ieder (berg)dorp voorzien is van water uit de bergen. De eeuwenoude handelsstad Qalhat aan de Indische Oceaan en als het laatste het “Land van Wierook” waar wierookbomen groeien zijn ook door UNESCO erkent.

Oman

2. Koffie is de nationale drank

Koffie wordt in het Arabisch "kahwa" genoemd. In Oman verwijst kahwa naar een uitgebreide ceremonie die staat voor de gastvrijheid van het land. De kahwa wordt geserveerd met dadels, fruit, zoetigheden en gebak. Het is een unieke melange van Arabische koffie die vaak wordt gemengd met kardemon. Je kunt Oman niet verlaten zonder een goede kop kahwa!

Oman

3. Groene schildpadden migreren naar Omaanse stranden

Bij Ras Al Jinz in de regio Al Sharqiya vind je een van de weinige reservaten voor groene schildpadden. De schildpadden trekken hier naartoe om op de stranden eieren te leggen. Met een gids kun je getuige zijn van deze bijzondere gebeurtenis. Als je geluk hebt zie je de babyschildpadden uit het ei komen en voorzichtig de reis over strand naar de zee maken.

Oman

4. Je kunt prima zelf met een huurauto rondrijden

Sinds de jaren ’70 is er enorm geïnvesteerd in het wegennetwerk van Oman. Je kunt dan ook prima zelf rondrijden. Maak een mooie roadtrip van Muscat naar strandbestemming Salalah. Onderweg kun je een stop maken bij het schildpaddenreservaat Ras al Jinz, zie je hoe een dhow gemaakt wordt in kuststad Sur en struin je door de havenstad Duqm. Wil je dieper de woestijn en het bergachtige landschap ontdekken dan moet je een 4x4 huren. 

Oman

5. Oman is één van de veiligste landen ter wereld

Oman is al jaren een stabiel land en hecht veel waarde aan vrede en goede relaties met andere landen. Je kunt er (zelfs als vrouw alleen) heel goed reizen. De lokale bevolking is bijzonder gastvrij en trots op hun land. 

6. Massatoerisme is nog ver weg

Ontsnappen aan het dagelijks leven en tot rust komen moet in Oman zeker lukken. Er zijn namelijk geen grote all inclusive resorts te vinden. Oman kiest heel bewust voor kwaliteit in plaats van kwantiteit als het gaat om het toerisme. Met slechts circa 15.000 Nederlandse reizigers per jaar kun je zomaar de eerste in je omgeving zijn die dit bijzondere land bezoekt.

7. Mekka voor vogelliefhebbers

Van inheemse soorten tot vogels uit Afrika, Azië en Europa. In Oman spot je ze op de talrijke stranden, lagunes, bij de bronnen van Dhofar, op het eiland Masirah en het schiereiland Hikman. Trekvogels zijn er van eind augustus tot november en van februari tot mei. Inheemse vogels kun je de hele winter zien. Verrekijker mee dus!

Oman


The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.


Oman

 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding