Nieuws

Aruba, dé culturele bestemming van de Caraïben

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Aruba, dé culturele bestemming van de Caraïben 

Wie denkt dat Aruba alleen maar zon, zee en strand is, heeft het mis. Het is een eiland vol met pastelkleurige architectuur, eeuwenoude rotstekeningen, huisgemaakte delicatessen en een vrolijk en ritmisch carnaval. De rijkdom van deze culturele historie maakt Aruba een geweldige en diverse vakantiebestemming.

Ontdek de geschiedenis van Aruba

Als je op Aruba bent, neem dan zeker ook een kijkje in het verleden van het eiland en zie hoe deze het bijzondere karakter van het eiland heeft gevormd. De rijke en veelzijdige geschiedenis van Aruba vind je terug in de bijzondere smeltkroes van culturen. De bevolking van Aruba omvat ruim 90 nationaliteiten die in harmonie met elkaar samenleven. Zij maken Aruba One Happy Island.

 

San Nicolas, de culturele hoofdstad van Aruba

Wie de nodige cultuur wil snuiven moet zeker een bezoek aan San Nicolas brengen. Hier kent de uitbundige en veelzijdige carnavalsviering zijn oorsprong en vind je na jaren van industrie de mooiste muurschilderingen en openlucht kunstwerken. De opkomst van de street art scene in San Nicolas zorgt ervoor dat de op een na grootste stad van het eiland een plek vol contrasten is waar eeuwenoude tradities en historische panden afgewisseld worden met progressieve kunstwerken. Een stad die continu in ontwikkeling is en door Forbes magazine zelfs uitgeroepen is tot ‘street art capital’ van het Caribisch gebied.

Bovendien beschikt de stad over 3 kenmerkende musea: Museum of Industry, Community Museum & de Carnaval Euphoria exhibition.

Aruba

Savaneta, de lokale charme in idyllische setting

Savaneta ligt aan de zuidwestkust van Aruba en was tot 1797 de eerste hoofdstad van het eiland. Het stadje is niet alleen populair vanwege de culturele rijkdom, maar het is ook een heerlijk rustig plekje om te verblijven. Je vindt hier verborgen stranden omringd door mangroven, traditionele vissershuisjes en schitterend turquoise water waar je kunt snorkelen en kajakken. De restaurants in Savaneta staan bekend om hun verse vis en zeevruchten. Proef hier de dagvangst en ontmoet de lokale bevolking. 

De plek om de locals te ontmoeten en van vers gevangen vis te genieten is Zeerover, een authentiek en inmiddels legendarisch restaurant aan het water waar de door vissers binnengebrachte dagvangst geserveerd wordt. Hier eet je niet aan een tafel met een wit tafelkleed en glimmend bestek, maar aan een picknicktafel en met je handen. De versgebakken vis wordt samen met heerlijk gekruide gamba’s, friet, gebakken banaan en pittige papaja saus geserveerd en is werkelijk om je vingers bij af te likken.

Aruba

 


 Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.


Aruba

 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding