Nieuws Februari

Hurtigruten Valentijnsaanbieding tweede persoon 50 procent korting

 • pic 1

Hurtigruten Valentijnsaanbieding tweede persoon 50 procent korting!

Reissom vanaf € 687 per persoon. Vraag uw reisagent naar de beschikbaarheid en voorwaarden.

Valentijnsaanbieding van Hurtigruten

Hurtigruten Valentijnsaanbieding tweede persoon 50 procent korting – Profiteer in februari van de Valentijnsaanbieding

Tot en met 28 februari kunt u nog profiteren van de Valentijnsaanbieding van Hurtigruten! Samen met uw geliefde op reis, wie wil dat nou niet? Een reis met Hurtigruten is op zich al een bijzondere reis vol unieke belevenissen, maar samen met een naaste is de reis extra speciaal.

Elke dag een mooie zonsondergang beleven buiten op het dek, samen mee op één van de vele optionele excursies en ’s avonds genieten van vers bereide gerechten van lokale producenten. Deze maand ontvangt de tweede persoon 50% korting op de reissom bij het maken van een halve rondreis zuidwaarts Kirkenes-Bergen.

Hurtigruten Valentijnsaanbieding tweede persoon 50 procent korting – ’s avonds genieten van vers bereide gerechten

Halve rondreis Kirkenes-Bergen, zuidwaarts

De halve rondreis zuidwaarts van Kirkenes naar Bergen heeft een reisduur van 6 dagen. Het dagelijkse laden en lossen, tijdens deze cruise langs de Noorse fjorden, maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt uw route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon. 

HOOGTEPUNTEN TIJDENS DEZE REIS

 • Hurtigruten biedt u een kijkje in het authentieke alledaagse leven in Noorwegen, waarbij u kunt genieten van natuur, cultuur en tradities
 • Vele grote en kleine havenplaatsen, waarvan zelfs 22 boven de poolcirkel zijn gelegen
 • Imposante en adembenemende fjorden, die u met eigen ogen kunt aanschouwen
 • De schoonheid van Noorwegen tijdens de vele optionele excursies verdeeld over 4 jaargetijden
 • Verheug u op heerlijke maaltijden met lokale, seizoensgebonden ingrediënten
 • Vertrouw op 125 jaar lange navigatie-ervaring van Hurtigruten in de Noorse wateren 

Reisbeschrijving

DAG 1: KIRKENES, UW STARTPUNT VAN UW HURTIGRUTEN-REIS

's Morgens meert het schip al aan in Kirkenes, het startpunt van uw reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een excursie te maken naar de Russische grens, begint de halve rondreis zuidwaarts. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. 's Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd. 

DAG 2: HONNINGSVÅG-TROMSØ

's Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat komt u een ijsbeer tegen en kunt lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. 's Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor een optionele excursie IJszeekathedraal. 

DAG 3: VESTERÅLEN-LOFOTEN

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de 'binnenvaart'voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (entree ca. NOK50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen - bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heeft u de gelegenheid om Svolvær te vertrekken. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland. 

DAG 4: POOLCIRKEL

Hurtigruten Valentijnsaanbieding tweede persoon 50 procent korting – Poolcircel

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door en legenden sagen. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van 'de pijl van Hestmannen' De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden. 

DAG 5: TRONDHEIM EN DE WESTKUST

Vanochtend is er nog even tijd om Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. Dan varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen'. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de 'stokvismetropool' Kristiansund. 

DAG 6: AANKOMST BERGEN, ONTSCHEPING

Vandaag zult u het schip, dat u zo vertrouwd geworden is, alweer verlaten. Maar eerst wacht nog een fascinerend landschap van de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer en een paar zeemijlen zuidelijker wacht de Sognefjord. Op de route naar Bergen passeren een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is de rondreis ten einde. Maar de herinneringen aan de 'mooiste zeereis ter wereld' en nieuwe contacten met reisgenoten neemt u mee naar huis! 

VOORWAARDEN VALENTIJNSACTIE 

 • Geldig voor de halve rondreis Kirkenes-Bergen, zuidwaarts (6 dagen)
 • Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt vanaf 14/02/2018 t/m 28/02/2018
 • Geldig voor reizen in de periode 01/04/2018 t/m 30/09/2018
 • Niet geldig voor suites
 • Geldig voor de tariefgroep Basic, Select en Platinum
 • Te combineren met de Ambassador herhalingskorting
 • Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen  

Reissom vanaf € 687 per persoon. Vraag uw reisagent naar de beschikbaarheid en voorwaarden. 

Hurtigruten Valentijnsaanbieding tweede persoon 50 procent korting – Samen met uw geliefde op reis, wie wil dat nou niet

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Norske Hurtigruten

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding