Nieuws December

Riksja - Vijf Bestemmingen voor de meivakantie

  • pic 1

Vijf Bestemmingen voor de meivakantie

Voordat u het weet is het zover: de meivakantie. 2 weken vol met aangename temperaturen en in de zon?

Vluchttarieven zijn ten opzichte van de zomermaanden voordeliger en sommige verre bestemmingen zijn echt ideaal voor de meivakantie. 

Welk land?

Waar is het lekker eind april en waar heeft u een beetje zongarantie? En welk land is goed te doen in twee weken tijd? We geven onze top vijf bestemmingen voor de meivakantie! 

Mexico

Vijf Bestemmingen voor de meivakantie - Mexico

Pluspunt: Mexico is enorm afwisselend. Kies bij voorkeur in de meivakantie voor het schiereiland Yucatan; een combinatie tussen veel bezienswaardigheden en weinig reistijd.

Bijvoorbeeld Chichen Itza, indianendorpen, flamingo-mangroves en witte stranden. Yucatan is een veilig gebied dat u gemakkelijk als gezin per huurauto verkent. Naast de bounty-stranden heeft Yucatan ook nog ongerepte plekjes. Bovendien is het er ter plaatse niet zo duur, behalve de toeristische stranden zoals Playa del Carmen.

Minpunt: het is even vliegen naar Mexico, zo’n 14 uur. Met TUIfly vliegt u rechtstreeks naar Cancun (korte tussenlanding in Cuba).

Florida

Vijf Bestemmingen voor de meivakantie - Florida

Pluspunt: Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de Sunshine State! In april en mei liggen temperaturen zo rond de 30 graden, dus alles staat in de bloei.

En waarom is Florida zo fijn? Nou om de pretparken, het is er westers, Mickey Mouse, mooie witte stranden, het snorkelen met zeekoeien en dát alles past ook nog precies in twee weken tijd.

Minpunt: Florida ligt op zo’n 9 uur vliegen en het tijdverschil is 6 uur. Prima te doen volgens ons, maar probeer de eerste twee dagen zoveel mogelijk aan te passen aan het ritme van Florida. 

Marokko

Vijf Bestemmingen voor de meivakantie - Marokko

Pluspunt: Marokko is ‘maar’ vier uurtjes vliegen, maar is een totaal andere wereld wat gelijk staat aan een verre bestemming: het sprookje van duizend-en-één-nacht.

Temperaturen liggen in Marokko, eind april, rond de 25 graden. Soms koelt het ’s avonds wat af, vooral in de woestijn (dus neem een lekkere warme trui mee!). Marokko is veilig en vaak vinden kinderen het eten hier heerlijk: vooral als er honing, dadels, amandelen of vijgen door het gerecht zitten.

Minpunt: helaas weten meer reizigers dat Marokko een fijne bestemming is voor de meivakantie en daarom kunnen vluchttarieven enorm stijgen, vooral als u op zaterdag 22 april wilt vertrekken en terug wilt vliegen op zaterdag 6 of zondag 7 mei. Ons advies? Wacht niet te lang.

Thailand

Vijf Bestemmingen voor de meivakantie - Thailand

Pluspunt: Thailand met kinderen is veilig, betaalbaar en de vlucht is rechtstreeks. Bovendien is het er heel het jaar door lekker tropisch weer.

Mei is een prima periode om Thailand te bezoeken, het is er wat warmer dan in de andere maanden maar door dat de regentijd begint zal er met regelmaat een verfrissende regenbui vallen. Ook is de natuur daardoor groener en frisser. Dit geldt overigens alleen voor het zuidwesten van Thailand. In overige delen heeft de zon de overhand.

Minpunt: In het zuiden regent het in Thailand in mei wat vaker door de hogere luchtvochtigheid, geen reden om er niet naar toe te gaan, maar wel goed om u te realiseren dat soms een stranddag ingewisseld moet worden voor een uitstapjesdag. Deze regentijd duurt tot juni. 

Sri Lanka

Vijf Bestemmingen voor de meivakantie - Sri Lanka

Pluspunt: Sri Lanka is Azië in het klein. Met een kleurrijke mix aan culturen, idyllische stranden en sporen uit ons VOC verleden op behapbare afstanden. 

Het verkeer is wel chaotisch en een wegenkaart is onmisbaar, vandaar dat wij kiezen voor een auto met privéchauffeur. Sri Lanka is niet echt een goedkope bestemming, maar bij ons zitten veelal de excursies al bij de reissom inbegrepen. We vergelijken zelf Sri Lanka wel eens met een heerlijk curry. Het bevat een complexe afwisseling van smaken, maar is niet al te pittig, zodat u er samen met uw kinderen van kunt genieten. 

Minpunt: Het klimaat wordt beïnvloed door bergketens midden op het eiland en door de elk half jaar wisselende moessonwind. De zuidwest moesson of ‘Yala’ waait van half mei tot eind september vanuit het zuidwesten. 

Riksjakids

De reizen met kinderen zijn individueel, maar ook georganiseerd: de leukste plekjes zijn tevoren geselecteerd en bijzondere excursies en overnachtingen zijn al inbegrepen. Daarbij houdt RiksjaKids  de dagafstanden behapbaar en het reistempo relaxed.

Met andere families is contact snel gelegd, net als met de lokale bevolking. RiksjaKids biedt een ruim aanbod aan bestemmingen waar u gemakkelijk met uw kinderen kunt reizen: ver weg of juist dichter bij.

Riksja Travel

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan cruises en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding