Nieuws December

Tenerife

Tenerife’s Gastronomie

Tenerife is vol van culinaire verrassingen

De lokale lekkernijen ontlenen hun verfijnde smaak aan een keur van bedwelmende kruiden, van sauzen met koriander tot hete peperkaas. De keuken van het eiland heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot een mélange van traditionele en trendy gerechten.

Eenvoudig en haute Cuisine op Tenerife

Bekroonde wijnen 

Shakespeare schreef er al over, de bekroonde wijnen uit Tenerife. In de 16e eeuw begon de wijnbouw in Los Realejos en tegenwoordig kent het eiland niet minder dan 106 wijngaarden.

Tenerife kent vijf wijnregio’s, variërend van frisse aromatische witte tot rosé, rode en zelfs (zoete) Malvasia-wijnen.

Kwaliteit en uniciteit van de druiven worden bepaald door de vulkanische grond, de vochtigheid van de Atlantische oceaan en de diverse micro-klimaatzones.

Voor de echte liefhebber zijn er speciale wijnroutes langs wijngaarden en “Casa del Vino La Baranda” in El Sauzal, een waar wijnparadijs in een 17e eeuwse boerderij. Je kunt ook je eigen “mojosaus” maken en wijn proeven in Bodegas Monje in hetzelfde dorpje.   

Eenvoudig en haute Cuisine

Op Tenerife barst het van de goede restaurants. Variërend van haute cuisine tot eenvoudige eethuisjes met traditionele Canarische gerechten. Door de komst van talrijke sterrenkoks heeft “fine dining” een enorme vlucht genomen op het eiland.

Tenerife is vol van culinaire verrassingen

Lokaal en lekker

Met eenvoudige receptuur en erg smaakvol, worden gerechten bereid van uitsluitend verse plaatselijke ingrediënten, zoals aardappels, tomaten en bananen.

De constante ‘lentetemperatuur’ op het eiland zorgt voor een zeer vruchtbare bodem, die veel verse gewassen voortbrengt. Zo rijpen de kleine bananen langer waardoor de smaak voller en intenser is.

Culinaire aardappels

Aardappels zijn Tenerife’s topproduct en worden veelal op smaak gebracht met “mojosaus”, die ook erg goed past bij verse vis of vleesgerechten. Bekende aardappelvarianten zijn “papa bonita”, “papa negra”, “papa azucena”, “papa cara” and King Edward (“quin-e-gua” in het Canarische dialect).

Wist je dat Tenerife sinds 400 jaar de meeste klassieke aardappelsoorten van Europe verbouwt? 

Gerechten bereid van verse plaatselijke ingrediënten

Over kaas & honing

Het eiland kent ook bijzondere kaassoorten, door kenners zeer hoog gewaardeerd. De ambachtelijk gemaakte kazen worden vooral van lokale geitenmelk en soms schapenmelk gemaakt.  

De honing, in het bijzonder bloemenhoning, is uniek dankzij het gebruik van inheemse plantensoorten. Tenerife’s bijenhouderij is meer dan 500 jaar oud en was eens een bepalende inkomstenbron. De variëteit aan lokale bloemen, zoals de “Tajinaste” en “Mount Teide Broom”, zorgt voor een spectrum van exquise en unieke aroma’s.

Er is zelfs een honing museum in El Sauzal.

 

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding