Nieuws December

Roadtrip door het authentieke zuiden van de VS

Maak een roadtrip door het authentieke zuiden van de VS! 

De zuidelijke staten van de VS bezitten over enorm veel historie en cultuur. Een roadtrip door de culturele staten Alabama, Arkansas, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Virginia en West Virginia is een onvergetelijke ervaring.

Of u nu komt voor de diverse muzikale invloeden zoals jazzmuziek en de blues, voor de oneindig witte stranden met helderblauw water of misschien juist om de plantagewoningen te bezoeken; het zuiden heeft het allemaal! 

Louisiana, een ware cultuurmix!

Maak een roadtrip door het authentieke zuiden van de VS - Jazzmuziek Louisiana

In deze staat komen enorm veel verschillende culturen samen en voelt u zich direct op uw gemak door het warme ontvangst. Proef de verrukkelijke gerechten in de hoofdstad Baton Rouge, verken de moeraslandschappen in Houma per airboat (moerasboot) en geniet van de gezellige, muzikale inwoners in de bruisende stad New Orleans!

Door de mix van Caribbean, Spaanse, Franse en Afrikaanse culturen is de stad de thuisbasis voor verschillende muziekstromen zoals Jazz, R&B, Zydeco en Soul. Breng ook een bezoekje aan de diverse plantagewoningen in Louisiana zoals Oak Alley Plantation in Vacherie. Laat u rondleiden door de gigantische villa’s met veel opsmuk van de plantageboeren en de daarentegen kleine hutjes waar de slaven woonden.

Cultuur en natuur komen samen in Alabama

Maak een roadtrip door het authentieke zuiden van de VS - Golf Shores Alabama

U kunt eindeloos wandelen over de parelwitte stranden aan de Golf van Mexico (Gulf Shores en Orange Beach). Daarnaast is er veel te beleven in steden zoals Montgomery, Sheffield, Birmingham en Huntsville. Bezoek bijvoorbeeld het U.S. Space & Rocket Center.  Hier vindt u één van de grootste collecties aan raketten en ander ruimte apparatuur.

Vervolg uw route naar de befaamde Muscle Shoals Sound Studio, waar Aretha Franklin, Otis Redding, The Rolling Stones en andere bekende artiesten hun platen opnamen! Bent u toe aan nog meer historie en cultuur? Dan kunt u een bezoekje brengen aan het magische plaatsje Montgomery. De plaats waar Martin Luther King Jr. in de kerk sprak. Daarnaast is het plaatsje verkozen als één van de beste historische steden in Amerika! 

Uiteenlopende landschappen bieden een prachtige decor in North Carolina

Maak een roadtrip door het authentieke zuiden van de VS - SmokyMountain NorthCarolina

Bezoek de waanzinnige Smoky Mountains, bekend door de Cherokee Indians als ‘land of the blue mist’. Trek uw wandelschoenen aan enmaak een stevige tocht door het uiteenlopende landschap van het park. Het park bezit namelijk over ruige bergen, vergezichten, watervallen en 100.000 verschillende planten en dieren.

Liever op verkenning met uw auto? Maak dan een roadtrip over de beroemde Blue Ridge Parkway. Dit is één van de bekendste routes van de VS! De route heeft extra charmes tijdens de herfstperiode dankzij de warme kleuren van de bomen. Tot slot kunt u het gezellige plaatse Charlotte bezoeken waar u diverse brouwerijen vindt en heerlijke biertjes kunt proeven. Natuurlijk is het ook aan te raden om het lokale voedsel te eten zoals gefrituurde groene tomaten en de kipspecialiteiten!

Travel South USA

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Maak een roadtrip door het authentieke zuiden van de VS - Bezoek bijvoorbeeld het U.S. Space & Rocket Center

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding