Nieuws December

Jamaica: relaxen en tegelijk actief genieten

Jamaica: relaxen en tegelijk actief genieten

Jamaica is zo'n eiland in de Caribische zo’n dat ontdekt moet worden door echte levensgenieters.

Wie er eenmaal is geweest, heeft voorgoed zijn hart verpand aan de prachtige stranden, het relaxte leven, het heerlijke eten, het tropisch groene binnenland, de klaterende watervallen, de ritmische reggae muziek en de mooie mensen.

Wordt Jamaica uw vakantiebestemming in 2018?

Het eiland biedt een verrassende verscheidenheid aan landschappen. In het oosten de tropische Blue & John Crow Mountains (UNESCO Werelderfgoed), aan de noordkust een aaneenschakeling van kleine baaien, een groen berglandschap met fruit- en groenteboerderijen, meer dan 120 rivieren en de eindeloze stranden aan de westkust. 

Of u nu in Montego Bay, Ocho Rios of Negril verblijft, er zijn zoveel bezienswaardigheden en attracties dat u eigenlijk dagen te kort hebt. 

Yah mon, Ontdek Jamaica vanuit Ocho Rios

Montego Bay

Nabij Montego Bay neemt u tijd voor een romantische tocht op een bamboevlot op de rivier de Martha Brae, bezoekt u de plantagehuizen Rosehall of Greenwood of voedt u kolibries terwijl deze op uw vinger zitten. 

In de directe omgeving van Ocho Rios is voor iedereen wat te doen: bobsleeën door de heuvels bij Mystic Mountain, zwemmen met dolfijnen, zip-lining van boom naar boom, paardrijden in zee, de begraafplaats van Bob Marley bij Nine-Miles bezoeken en wat dacht u van het beklimmen van de Dunn’s River Falls, bijna 180 m lang vanaf het strand. En er is nog veel meer…. 

Ocho Rios 

Ocho Rios ligt ook centraal voor een bezoek aan sprookjesachtig groene Port Antonio. Dompel uzelf onder in de Blue Lagoon en geniet van de meest idyllische baai Frenchmans Cove. De koffieplantages en de cultuur van de Maroons, de afstammelingen van de gevluchte slaven, vindt u in de 2256 m hoge Blue Mountains

Bamboevlot tocht

Ontdek Jamaica vanuit Ocho Rios – Bamboevlot tocht

Kingston

Ontdek Jamaica vanuit Ocho Rios - Bob Marley Museum

Na je bezoek aan het Bob Marley Museum weet je hoe belangrijk deze reggae koning voor Jamaica is geweest.

Kingston ligt op anderhalf uur in zuidelijke richting van Ocho Rios. Het is het culturele centrum van het eiland, het ware mekka voor de muziek liefhebber. De plek voor een bezoek aan het Bob Marley Museum, het koloniale gebouw Devon House en Port Royal, voormalige piratenschuilplaats (bekend van “Pirates of the Caribbean”). 

Negril 

Negril heeft een zeer ontspannen sfeer. Overdag is het heerlijk toeven bij het hotel of een van de strandtenten aan “Seven Mile Beach”. Geniet ‘s avonds van de live muziek bij het wereldberoemde Rick’s Café, kijk naar de stunts van de Jamaicaanse rots duikers terwijl u sipt aan uw cocktail bij zonsondergang.

Elke avond is wel ergens een reggae beach party. Ook voor de watersporter zijn er genoeg mogelijkheden zoals (catamaran) zeilen, snorkelen en duiken en paardrijden langs en in de zee. 

Zuidkust 

De Zuidkust is bereikbaar vanuit Negril en Montego Bay. In het mangrovegebied bij Black River en spot u krokodillen tijdens een boot safari. De YS Falls zijn rustig gelegen watervallen, waar u aan lianen als Tarzan een sprong kunt wagen.

Ook proeft u hier de culinaire hoogstandjes zoals “Peppered Shrimps” en de rums bij Appleton Estate. Uniek is de Pelican Bar, een bar midden op zee en alleen per boot bereikbaar. Het is een uit bamboe en hout gevlochten bar op palen en u proost hier letterlijk met de met / op de pelikanen.

Vluchten

Montego Bay in noordelijk Jamaica is nu nog eenvoudiger bereikbaar; twee rechtstreekse vluchten per week vanuit Amsterdam en Brussel en twee directe vluchten per week vanuit Keulen.

Jamaica

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding