Nieuws Augustus

Culinair Aruba

Een culinaire reis op Aruba

Een smaakvolle reis in de Caraïben 

Dat lekker eten een belangrijk deel van de Arubaanse cultuur is, merkt u overal op het eiland.

De Arubanen werken elke dag met liefde en passie aan gerechten op niveau, zowel de topchefs in de fine-dining restaurants als de locals die ‘home cooked’ maaltijden bereiden op festivals.

Een vakantie op Aruba betekent eigenlijk automatisch een onvergetelijke culinaire reis.

Beleef een culinaire reis op Aruba

De Arubaanse keuken is een directe afspiegeling van de smeltkroes aan culturen in de samenleving

Je proeft er de Indiaanse, Spaanse en Hollandse historie, maar ook de invloeden van de Afrikaanse en Aziatische migranten.

Kortom, een smakelijke wereldmix, van creoolse stoofpotten tot Hollandse bitterballen.

Geniet van gerechten uit diverse culturen

Verrassende lokale keuken

Op Aruba heeft men van al die verschillende invloeden een eigen culinaire signatuur gemaakt. Enkele typische Arubaanse gerechten die u zeker moet proberen zijn keshi yena (stoofgerecht van gehakt, gedroogde pruimen, rozijnen en kaas), de vele pastechi’s en heerlijke zelfgemaakte funchi (polenta van maismeel).

De Caribische Zee voorziet u van smaakvolle vissen, die binnen een dag van zee naar bord gaan. Bestel bijvoorbeeld een mahi-mahi, red snapper of barracuda, gemarineerd in een lokale kruidenmix.

Op het kleine Aruba eet u geen twee dagen hetzelfde en dat maakt deze vakantie zo bijzonder.

Dinner in bed of eten bij een authentiek cunucuhuis

Eten op de mooiste plekken

Aruba kent meer dan 250 restaurants, met al net zoveel verschillende keukens als er bevolkingsgroepen zijn. Van Chinees tot Colombiaans en van Italiaans tot Mexicaans, de gastronomie op het eiland is bovenal veelzijdig.

Maar lekker eten is één ding, wáár u eet is minstens zo belangrijk. Gelukkig voorziet Aruba in beide, want u kunt culinair genieten op de mooiste plekjes. Wat dacht u van dineren in een authentiek cunucuhuis (Papiamento) of juist in een moderne, spierwitte setting (White)? Met een fenomenaal uitzicht bij de vuurtoren (El Faro Blanco) kan ook.

Maar ‘dinner-in-bed’ (Screaming Eagle) of met de voeten in het zand tijdens zonsondergang (Passions on the Beach) is ook geen probleem.

Het kiezen wordt u op Aruba lastig gemaakt…

Aruba eat local in oktober


Oktober: Eat Local Restaurant Maand

Natuurlijk eet u het hele jaar door heerlijk op Aruba, maar in oktober wordt er extra uitgepakt én gelden er aantrekkelijke tarieven. Het eiland staat dan namelijk in het teken van de Eat Local Restaurant Maand.

Lokale ingrediënten, gerechten en chefs staan deze maand centraal, waardoor u 31 dagen lang kunt genieten van het beste wat Aruba op culinair gebied in huis heeft. Deelnemende restaurants bieden een speciale lunch aan voor slechts $15 en diners van $30-$40.

Tafels zijn al te reserveren, kijk voor de deelnemende restaurants op restaurantweek.aruba.com

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding