Nieuws April

Aruba

Waarom op vakantie naar Aruba?

Je vakantie vieren op Aruba is altijd een goed idee!

Aruba biedt als vakantieland oneindig veel leuke uitstapjes en bezienswaardigheden. Het eiland bruist ook volop, er zijn unieke bezienswaardigheden, tropische geluiden en culinaire lekkernijen.

Het eiland is gevuld met hartelijke locals die u graag verwelkomen op hun One happy island. Er zijn verschillende natuurwonderen, zoals natuurlijke bruggen en grotten, om te verkennen en talloze manieren om te relaxen op de prachtige parelwitte zandstranden.

Aruba, one happy island

Aruba heeft de meeste zonuren in het Caribisch gebied

Op Aruba ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden Celsius, waarbij het van mei tot oktober iets warmer is dan van december tot maart. Daarnaast gaat het klimaat op het eiland gepaard met een verkoelende passaatwind die uit het noord- en zuidoosten komt, waardoor het heel de dag door zeer aangenaam toeven is.

De minste regen!

Op het One happy island krijgt u in vergelijking met de rest van het Caribisch gebied het minst vaak met een regenbui te maken. Dit houdt in dat het niet uitmaakt wanneer u hier vakantie viert, want de zon schijnt 365 dagen per jaar. En aangezien Aruba ook nog eens buiten de orkaanzone ligt, is de kans dat een orkaan over het eiland raast, miniem.

De passaatwind wijst altijd de weg

De continu aanwezige passaatwind die over het eiland raast en ervoor zorgt dat het altijd koel is, komt uit het noordoosten. Het zorgt er ook voor dat de over het eiland verspreide divi-divi-bomen, een bijna mythische vorm aannemen.

En wie het eiland verkent en bang is om te verdwalen, hoeft alleen maar te kijken hoe de boom erbij staat, de boom geeft namelijk de richting aan die u moet volgen om in de stad terecht te komen.

Maar liefst 20% van het eiland is beschermd gebied

Nationaal park Arikok, dat 20% van het eiland beslaat en uit volledig beschermd, onbewoond gebied bestaat, huisvest grillige baaien, bijzondere rotsformaties, het natuurlijke zwembad ‘Conchi’, grotten met eeuwenoude Indianentekeningen en een met cactussen bezaaid landschap.

Wandel vroeg in de ochtend met een ranger door het park om de mooiste verhalen over de geschiedenis van de flora en fauna op Aruba op te doen.

Culinair Aruba

Van de traditionele Hollandse pot tot de Aziatische, Afrikaanse en Spaanse keuken, met ruim 200 restaurants op Aruba is er keuze genoeg. Eet verse vis recht uit de zee, drink een glas wijn met uw voeten in het zand terwijl de zon ondergaat, of haal uw hart op aan klassiek Italiaans, in de schaduw van een eeuwenoude vuurtoren.

Geniet van de delicatessen op Aruba.

In de beste restaurants van Aruba kunt u volop genieten van een verrukkelijke keuken, geïnspireerd door meer dan 90 nationaliteiten. Zoek een plekje aan onze tafel, proef de rijke smaken van onze keshi yena, en maak kennis met een authentieke kant van Aruba - met liefde bereid.

Op Aruba kunt u terecht voor luxe restaurants, maar ook voor een snelle hap in een klein restaurant of een lokale bar.

Aruba Rumshops

Rumshops op Aruba

Wie echt kennis wil maken met de lokale cultuur, haast zich naar een van de traditionele kroegjes op het eiland.

Moderne, gelikte cocktailbars zijn er natuurlijk in overvloed, maar wie echt kennis wil maken met de lokale cultuur, haast zich naar een van de traditionele kroegjes op het eiland, beter bekend als de rum shop. 

Ruim honderd jaar geleden werden op diverse plekken op Aruba zogeheten inloopkroegen (rum shops) geopend, waar, zoals de naam al doet vermoeden, rum geserveerd werd. Door de jaren heen werden deze kroegen wat groter en werd goedkoop bier aan het assortiment toegevoegd. Sterker, bier en lokaal eten is er nu in overvloed.

En soms is het feest en speelt er een DJ en kan men hier tot in de late uurtjes dansen.

Aruba, one happy Island

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding