Nieuws April

Golf in Tenerife

Golf in Tenerife

Tenerife is  een golfbestemming van wereldklasse.

Met prachtige banen en een gemiddelde temperatuur van 22 graden kunnen golfers hier het hele jaar terecht. Tijdens de zomer gelden zeer special tarieven waardoor Tenerife nóg aantrekkelijker is. De acht fantastische golfbanen op het eiland (plus nog een op la Gomera) zijn allemaal zeer verschillend en staan garant voor aan afwisselende golfvakantie. 

Het bewijs voor de uitstekende golffaciliteiten en het aantrekkelijke en betrouwbare klimaat is het feit dat Tenerife veel internationale golftoernooien host. Sinds het eerste belangrijke evenement al in 1989 hier werd gehouden, is Tenerife het decor van diverse PGA compitities en de ladies European Tour.

Tenerife’s golfbanen:

9 holes:

Centro de Golf Los Palos is een  9 hole, par 27 golfbaan in een weelderige en kleurrijke omgeving. Vrijwel op één niveau en met verfrissende waterhindernissen van meren en beekjes. Perfect voor beginners of voor het verbeteren van je korte spel. De baan is ontworpen door Integral Golf Design, het bedrijf van José María Olazábal, en heeft een prachtig terras met uitzicht op de hele golfbaan.

Abama Golf Tenerife

18 holes:

Buenavista Golf is waar genot voor golfers, met een spectaculair uitzicht op de kustlijn en ruige bergen. Kijk uit voor de waterval en het meer, die grote nauwkeurigheid vereisen maar een frisse uitstraling geven aan deze ongewone baan in het noorden van Tenerife. Gelegen in Isla Baja, vlakbij het Vincci Buenavista Golf & Spa hotel en ontworpen door Severiano Ballesteros.

Amarilla Golf & Country Club ligt letterlijk naast de oceaan, het is een van de meest spectaculaire banen van het eiland; Gelegen in San Miguel de Abona en ontworpen door Donald Steel.

Golf Las Américas is gebouwd in de vorm van een amfitheater met uitzicht op de zee en gelegen in de buurt van Hotel Las Madrigueras. De baan biedt golfers een uitdagende start en een indrukwekkend clubhuis. Gevestigd in Arona en ontworpen door John Jacobs.

Real Club de Golf de Tenerife is gelegen aan de oostpunt van het eiland.  Geopend in 1932, is het de op een na oudste golfbaan van Spanje en heeft nog steeds een typisch Britse uitstraling. Het is gelegen in Tacoronte, op 600 meter boven de zeespiegel, en beschikt over 18 holes in golvende fairways met een spectaculair uitzicht op de Teide.

Abama Golf is gunstig gelegen bij het Abama Golf & Spa Resort.  Golfers worden hier een compleet aanbod aan golf, spa en eetgelegenheden aangeboden. De baan onderscheidt zich dankzij de prachtige meren en palmbomen en natuurlijk het spectaculaire uitzicht, zeker vanaf de 10e tee. Gevestigd in Guía de Isora en ontworpen door Dave Thomas.

Tecina Golf is slechts een korte rit met de veerboot op La Gomera en vormt een perfecte aanvulling op de selectie van golfbanen van Tenerife. 

 Buenavista Golf Tenerife

27 holes:

Golf Costa Adeje is een bijzondere golfbaan met traditionele stenen ommuurde terrassen verspreid over voormalige landbouwgronden. Gelegen in Adeje, een korte autorit van Iberostar Grand Hotel Anthelia, Hotel Jardin Tropical en Sheraton La Caleta & Spa. Ontworpen door Pepe Gancedo.

Golf del Suris heeft zich na de opening in 1987 en de allereerste Tenerife Ladies Open in 2002  gevestigd als een van de beste golfbanen van Spanje. Gelegen in San Miguel de Abona en ontworpen door Pepe Gancedo en Manuel Piñero.

Klik hier voor meer informatie! 

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Golf in Tenerife

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding