Nieuws April

Berlijn, de stad met twee gezichten

Berlijn is onze Stad van de Maand!

Ontvang bij boeking twee gratis extra’s: Een “Time to Momo” stadsgids en een Berlin Welcome Card voor 48 uur.

Berlijn Sunair

Als u in Berlijn bent, dan overkomt het u opeens. Het gevoel van, hé, het is hier anders… Dat is niet uit te leggen, dat moet u zelf ervaren. Een bezoek aan Berlijn voelt niet hetzelfde als wanneer u in bijvoorbeeld Parijs, Rome of Londen bent. Berlijn heeft als het ware twee gezichten. Twee totaal verschillende verschijningsvormen die als een Siamese tweeling toch onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en die, sinds een jaar of twintig, krampachtig proberen de rest van hun imposante lichaam ook weer met elkaar te laten vergroeien.

Berlijn Sunair

Hoe mysterieuzer de geschiedenis, hoe aantrekkelijker de stad. Mooie gebouwen, gezellige bars, goede restaurants en leuke eetcafés vindt u in alle steden wel. Berlijn heeft echter een onweerstaanbare aantrekkingskracht, juist vanwege die beladen geschiedenis. Bevindt u zich in Istanbul bijvoorbeeld op de grens van Azië en Europa, in Berlijn voelt u zich nog steeds balanceren tussen oost en west. De Muur is inmiddels zo'n twintig jaar geleden neergegaan maar zijn schaduw hangt nog over de stad.
Het uiterlijk van Berlijn is heden ten dage een boeiende mix van oude statige gebouwen en ultramoderne architectuur, met als enige natuurlijke grens de rivier de Spree, die Berlijn nu eens niet in oost en west verdeelt maar in noord en zuid. Berlijn is inmiddels een cultuurmetropool van de eerste orde. De stad is geliefder dan ooit bij jong en oud en er is enorm veel te doen. Zo heeft Berlijn een indrukwekkend museumaanbod. Bekend zijn natuurlijk het Pergamonmuseum, het Egyptisch Museum en Hausam Checkpoint Charlie, maar dit aanbod wordt nog steeds uitgebreid met spectaculaire nieuwe musea als het Filmmuseum of met het herinrichten van bestaande locaties als de AlteNationalgalerie.

Berlijn Sunair

Wilt u winkelen? Dat kan op vele plaatsen. Op de Kurfürstendamm vergaapt u zich in de winkels van de internationale couturiers aan de nieuwste collecties. Nabij de HackescheHöfe vindt u de kleinere winkeltjes en bij KaDeWe waant u zich in een mega-Bijenkorf. Vindt u het hier niet, dat vindt u het nergens. Stappen? Berlijn is altijd vol leven en beweging. Frivool is een woord dat het beste past bij de sfeer die hier heerst. Het uitgaansleven staat er op een hoog peil. Het wemelt van de gezellige barretjes, “Kneipen” en “Weinlokalen” en er is een rijk aanbod aan theatervoorstellingen en shows. Kortom, in Berlijn zult u zich echt nooit vervelen. Berlijn slaapt nooit! Berlijn leeft! 

Logo Sunair

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Zoek & Boek in Berlijn, de stad met twee gezichten

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding