Nieuws April

Adembenemende stranden op Aruba

Aruba niet voor niets ‘One Happy Island’

De ultieme vakantie bestaat voor velen uit zon, zee en strand.

En laat dat nu de specialiteiten van Aruba zijn! De zon schijnt er elke dag, het hele jaar door, en de zee is warm, helder en blauw. De stranden moet u maar gewoon zelf ervaren, want de schoonheid is nauwelijks te beschrijven. Maar ook als u het witte zand even wilt verlaten, is er genoeg te beleven op het eiland. Van de een rijk culinair landschap tot een scala aan bruisende (water)sportactiviteiten…

Aruba is klein en overzichtelijk, maar kent toch zo’n 20 verschillende stranden. Van Arashi Beach in het noorden tot Baby Beach in het zuiden; er is voor iedereen een geschikte plek. Sommige stranden zijn heel rustig, andere – zoals Palm Beach – hebben veel faciliteiten. Eagle Beach is bekend van de kronkelige fofotiboom en is het breedste zandstrand van het eiland, waardoor u vaak stukken helemaal voor u alleen heeft. Het strand is door TripAdvisor uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld.

Het allergrootste voordeel van de stranden op Aruba: ze zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Aruba hagelwitte stranden

Eten op niveau, elke dag weer

Geniet u van internationale gerechten van topkoks of juist van ‘home cooked’ keshi yena

Een geslaagde vakantie is onlosmakelijk verbonden met lekker eten. Op Aruba hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, want het eiland is het culinaire walhalla van de Caraïben.

De mix aan culturen ziet en proeft u duidelijk terug in de lokale keuken en het niveau van de restaurants ligt een stuk hoger dan elders in de regio. Op de mooiste plekjes aan zee, soms met de voeten in het zand, geniet u van internationale gerechten van topkoks of juist van een simpel vers visje of ‘home cooked’ keshi yena (stoofgerecht in kaas).

Het aanbod is zo divers dat u elke dag, elke vakantie weer, iets anders kunt proeven.

Aruba One Happy Island

Ruige kusten en groene heuvels

Prachtige wildernis van indrukwekkende rotsformaties, duinen, baaien en natuurlijke bruggen

De stranden zijn dan wel het bekendste stukje natuurschoon van Aruba, uiteraard is er ook een binnenland en biedt de ruige noordkust weer een heel andere ervaring. Hier geen witte zandstranden, maar een prachtige wildernis van indrukwekkende rotsformaties, duinen, baaien en natuurlijke bruggen.

Ga ook zeker naar het Arikok National Park, het grootste beschermde natuurgebied van Aruba, dat maar liefst 20% van het eiland beslaat. U kunt hier wandelen of fietsen langs hoge cactussen en andere tropische planten, groene heuvels en grotten vol vleermuizen.

Iets te warm voor zoveel actie? U kunt ook mee met een jeeptour, waarbij een ranger u meer vertelt over de Arubaanse natuur.

Watersporten op Aruba

Actief onder de zon

De Caribische Zee is perfect om af te koelen

Als u wat opgewarmd bent, lonkt het azuurblauwe water. De Caribische Zee is perfect om af te koelen en de combinatie met het altijd aanwezige briesje zorgt voor veel watersportmogelijkheden.

Ervaren sporters weten dat Aruba ideaal is om te paddle boarden, perfect is voor een middag kajakken of zeilen en bovendien een kite- en windsurfparadijs is.

Bent u niet zo (of helemaal niet) ervaren? Geen probleem, de Arubanen nemen ook beginners graag bij de hand.

En vergeet niet ónder water te kijken! Tijdens het snorkelen ziet al scholen kleurrijke tropische vissen voorbijzwemmen, maar er zijn ook vele (wrak)duikspots, onder andere bij indrukwekkend koraal en diverse vliegtuig- en scheepswrakken, waar de vissen en ander zeelelven u tegemoet zwemmen.

Duiken op Aruba is een wonderlijke ervaring

LET OP! Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod.The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding