Magazine

Italië

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Lago Maggiore!

Het Italiaanse Lago Maggiore ligt in Noord-Italië in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het meer is ruim 200 m2 groot en ligt op ruim 190 m boven zeeniveau.

Zowel in Italië als in Zwitserland ligt het meer in Italiaanstalig gebied. Bekende plaatsen aan het meer zijn Locarno, Verbania, Luino en Stresa. Er liggen ook enkele eilandjes in het meer waarvan Isola Bella en Isola dei Pescatori de bekendste zijn.

Italië: 10-daagse groepsreis per bus "Lago Maggiore"
Vanafprijs : €669,- per persoon o.b.v. HP.
Bijkomende kosten : €19,50 reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds

Bezienswaardigheden van Lago Maggiore
Hieronder treft u informatie aan over enkele van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Lago Maggiore die u met onze busreis Lago Maggiore kunt bezoeken.
Isola Bella
Isola Bella is één van de 3 Borromeische Eilanden in het Italiaanse deel van het Lago Maggiore en ligt voor de kust van Stresa. Vanuit Stresa en Baveno kunt u een boottochtje maken naar dit eiland.
Locarno
Locarno ligt in het Zwitserse Kanton Ticino aan de zuidzijde van het Lago Maggiore. Locarno is de warmste stad van Zwitserland met een gemiddelde temperatuur van 11,5 graden.
Luino
Luino ligt aan de oostelijke oever van het Lago Maggiore. Het stadje heeft een historisch centrum met een kleine vissershaven en een grote jachthaven. De wekelijkse markt op woensdag trekt veel bezoekers uit Zwitserland en Italië.
Stresa
Stresa is een populaire vakantieplaats aan het Lago Maggiore. Aan de boulevard van het plaatsje staan diverse prachtige hotels. In Stresa zijn enkele gezellige terrassen en leuke winkelstraatjes. Vanuit Stresa heeft u een prachtig uizicht op de Borromeïsche eilanden, m.n. op het eiland Isola Bella.
Verbania
De stad Verbania ligt aan de westzijde van het Lago Maggiore en is de grootste industriële en commerciële stad in de regio. De stad bestaat pas sinds 1927 toen de plaatsen Intra en Pallanza werden samengevoegd. Verbania heeft een klein historisch centrum met als belangrijke monumenten de kerken Madonna di Campagna en San Leonardo.
Dag tot dag programma:

Maandag: Zuid-Duitsland
Via de servicelijnen komt u aan op de wisselplaats. Na een kopje koffie vertrekken we naar het zuiden van Duitsland waar we zullen dineren en overnachten.

Dinsdag: Premeno
We vervolgen onze weg door de Alpen en rijden via een panoramische route naar het Lago Maggiore. Vanaf de waterkant rijden we heuvelopwaarts naar ons hotel in Premeno waar we met een welkomstdrankje in ons hotel ontvangen zullen worden.

Woensdag: Verzascadal en Locarno
Na het ontbijt vertrekken we naar het mooie dal van de rivier Verzasca. Daarna brengen we een bezoek aan Locarno, al meer dan honderd jaar een populaire toeristische bestemming. De stad aan de noordkant van Lago Maggiore wordt beschouwd als de zonnigste en warmste stad van Zwitserland met zo'n 2300 zonuren per jaar. Dankzij het milde klimaat heeft Locarno een prachtige mediterrane plantengroei. De palmbomen, citroenbomen en prachtig bloeiende bloemen en planten geven de stad een bijzondere charme.

Donderdag: Ortameer
Vandaag gaan we naar het Ortameer. We zakken langs de oostzijde van het meer naar het zuiden en gaan naar Orta San Giulio, ook wel de parel van het meer genoemd. We zien hier de heilige berg van Orta, de beeldengroep die het leven van de heilige Franciscus van Assisi voorstellen. De schitterende fresco's in de kapelletjes zijn zeker de moeite waard.

Vrijdag: Domodossola, Locarno en Centovalli treintocht (optioneel)
Er staat voor vandaag een spectaculaire treintocht op het programma: de Centovalli (duizend dalen) treintocht. We rijden met de touringcar naar het plaatsje Domodossola waar de treintocht begint. Het bijna 60 kilometer lange smalspoor van de Centovalli-Bahn leidt over duizelingwekkend hoge viaducten, langs diepe kloven en bulderende watervallen, door lichte kastanjebossen, vruchtbare wijnstreken, tunnels en scherpe bochten. Aan het einde van de treinreis in Locarno staat de touringcar weer op ons te wachten en rijden we langs het meer weer terug naar ons hotel (treintocht excl. ca. € 29 p.p. opgave bij boeking en betaling ter plaatse).

Zaterdag: Verbania en Pallanza
We blijven vandaag in de omgeving en rijden de heuvel af naar Verbania. 'Verbania, een tuin aan het meer' zo verwelkomt de grootste stad aan het Lago Maggiore haar bezoekers. Prachtige villa's, tuinen en parken zijn dan ook een belangrijke toeristische trekpleister van de stad aan de westoever van het meer. Het nabijgelegen plaatsje Pallanza is een gemoedelijk stadje met een mooie boulevard en op de Piazza Garibaldi een grote keus aan cafés en restaurants. In de smalle straatjes van de wijk daarachter liggen allerlei leuke winkeltjes. In deze plaats vindt u de belangrijkste en mooiste villa's, paleizen, tuinen en parken die in de 19e eeuw door aristocraten zijn gebouwd en aangelegd. U heeft ruim voldoende tijd om hier heerlijk rond te slenteren.

Zondag: Stresa
We rijden een mooie route langs het meer en brengen een bezoek aan het romantische stadje Stresa. Vanaf Stresa heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken naar het in het Lago Maggiore gelegen eilandje Isola Bella (boottocht excl. ca. € 15 p.p.).

Maandag: Milaan
We maken vandaag een dagtocht naar de modehoofdstad Milaan. U kunt hier lekker winkelen, maar ook voor de cultuurliefhebbers is hier veel te zien. Een bezoek aan het Domplein met de imposante gotische kathedraal en een bezoek aan het wereldberoemde operagebouw Scala zijn zeker de moeite waard.

Dinsdag: Zuid-Duitsland
Na het ontbijt nemen we afscheid van Premeno en het Lago Maggiore en vertrekken we weer naar het noorden. Onderbroken door diverse stops komen we in de middag aan in ons hotel in Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

Woensdag: Nederland
De laatste etappe van onze reis. We rijden door Duitsland terug naar onze wisselplaats in Nederland. Na de gezamenlijke afscheidsmaaltijd wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding