Business

Tijdelijke vertrekhal Schiphol

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Tijdelijke vertrekhal Schiphol

nieuws feb

De luchthaven Schiphol krijgt tijdelijk een extra vertrekhal vanaf april van dit jaar.

De bouw hiervan is reeds begonnen. Hiermee wordt de verwachte groei van passagiers binnen de Schengen opgevangen. De verwachte planning is dat de tijdelijke hal tot eind 2019 zal blijven staan. De verwachting is dat dan de structurele capaciteitsuitbreiding van Vertrekhal 1 gereed is. 

De tijdelijke vertrekhal komt via een corridor in een direct verbinding te staan met Vertrekhal 1, en ligt iets ten zuiden van de bestaande vertrekhal. Naar verwachting zullen jaarlijks twee miljoen reizigers gebruik maken van de tijdelijke vertrekhal.. In de tijdelijke vertrekhal kunnen de reizigers zowel inchecken als door de veiligheidscontrole.

Ongeveer 20% van de Schengen-reizigers zullen maken van de nieuwe vertrekhal. Alle reizigers komen sowieso binnen in Vertrekhal 1. Op de displays staat duidelijk aangegeven of ze bij een balie in de bestaande hal of in de nieuwe vertrekhal moeten inchecken.

De tijdelijke vertrekhal wordt gebouwd met zo veel mogelijk duurzame materialen. Het wordt een modulair gebouw wat wil zeggen dat de onderdelen na het afbreken gemakkelijk hergebruikt kunnen worden. De vertrekhal is goed geïsoleerd en voorzien van klimaatbeheersing.

De opbouwwerkzaamheden vinden buiten de passagiersgebieden plaats waardoor reizigers weinig hinder ondervinden. Reizigers die via Privium reizen en in P2 parkeren kunnen tijdens de bouw geen gebruik maken van de speciale loopbrug tussen P2 en de B- en C-pier. Zij kunnen via de begane grond naar Vertrekhal 1. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding