Business April

Tijdelijke vertrekhal Schiphol

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Update: tijdelijke vertrekhal Schiphol

Op maandag 3 april 2017 is de tijdelijke vertrekhal (1A) op Schiphol geopend.

Tijdelijke vertrekhal Schiphol

De eerste afhandeling startte 4 april om 04.00 uur. KLM-passagiers die binnen het Schengengebied reizen, kunnen ook hier inchecken. De tijdelijke hal blijft staan tot voorjaar 2019. Tegen die tijd is de verbouwing van Vertrekhal 1 gereed.

Demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (ministerie Infrastructuur & Milieu) en President-directeur Royal Schiphol Group Jos Nijhuis hebben samen de Tijdelijke Vertrekhal op Schiphol geopend. Met de tijdelijke vertrekhal, waar jaarlijks ongeveer 2 miljoen passagiers gebruik van zullen maken, wil Schiphol passagiers en luchtvaartmaatschappijen de komende drie jaar een goed serviceniveau bieden.

 De hal biedt de luchtvaartmaatschappijen ruimte voor het inchecken van reizigers en hun bagage. De nieuwe vertrekhal, die ongeveer 4000 m2 is, heeft 22 incheckbalies, 6 security lanes, selfservice incheckzuilen, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen. De tijdelijke vertrekhal is gebouwd op het dak van bagagehal Zuid en door een corridor verbonden met de bestaande vertrekhal 1. De hal krijgt de naam Vertrekhal 1 – balierij 1A. Met die vrij ingewikkelde naam benadrukt Schiphol dat de nieuwe hal toegankelijk is via Vertrekhal 1, maar geen eigen entree heeft.

De planning is dat de tijdelijke vertrekhal tot eind 2019 blijft staan, waarna het gebouw eenvoudig kan worden gedemonteerd en hergebruikt.

The Travel Club Business biedt het grootste aanbod aan zakenreizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Business reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding