Arabische Emiraten:

Hypermoderne steden, uitgestrekte woestijnen en prachtige stranden

Dit zijn enkele kenmerken van de Verenigde Arabische Emiraten. De meeste mensen kennen Dubai en Abu Dhabi, maar ook Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah behoren tot de zeven Emiraten. Elk emiraat heeft haar eigen karakter.

Alle Arabische Emiraten vakanties makkelijk zelf boeken en de reis verder vertrouwd en vakkundig af laten handelen door uw persoonlijke reisadviseur.

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Stedentrip Dubai:

Bestemming VAE

Dubai is wel het bekendste emiraat.

Het is een overweldigende bestemming, met iconische eyecatchers als het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa, de Palmeilanden en de Burj al Arab, het enige zevensterren hotel in de wereld. Dubai heeft ook zeer veel grote winkelcentra, prachtige stranden en luxueuze hotels.

Stedentrip Abu Dhabi

Bestemming VAE

Er wordt vaak gezegd dat in Abu Dhabi het geld wordt verdiend en in Dubai wordt uitgegeven.

Abu Dhabi is het grootste en rijkste emiraat. Sheikh-Zayed-moskee en Yas Island zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. De Sheikh Zayed Grand Mosque is niet alleen de grootste moskee van Abu Dhabi maar tevens de grootste van de emiraten. Op Yas Island vindt u onder andere het Formule 1 circuit en het pretpark Ferrari World Abu Dhabi.

Ras al-Khaimah

Dit emiraat wordt laatste tijd steeds populairder. Het ligt circa drie kwartier rijden vanaf Dubai. Ras al-Khaimah heeft bergen en woestijnen, maar is ook het meest groene emiraat met planten, bloemen en mangrovebossen. Ook in Ras al-Khaimah vindt u luxe hotels en prachtige stranden. 

Fujairah

Aan de Golf van Oman is Fujairah gelegen. Fujairah is vrijwel in zijn geheel bergachtig en is dus niet omgeven door hete woestijnen. Fujairah is een uitstekende bestemming voor watersporten als surfen, duiken, snorkelen en jetskiën. Ook kunt u prima shoppen in het prachtige LuLu Mall Fujairah. 

Ajman

Ajman is een iets onbekender emiraat, maar heeft ook veel te bieden. Ook hier zijn enorme winkelcentra, prachtige hotels en verschillende culturele bezienswaardigheden te vinden. Bezoek het Ajman Museum wat gelegen is in het Ajman Fort. In dit kleinste emiraat vindt u een wit zandstrand van 16 kilometer lang, en is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Dubai of Abu Dhabi.

Sharjah

Dit emiraat kent nog geen massatoerisme en is nog redelijk traditioneel. Alcohol is hier bijvoorbeeld nog steeds streng verboden. Ook in Sharjah vindt u brede zandstranden en hoge wolkenkrabbers. Het Sharjah Fort met drie torens is tegenwoordig een museum. Soukh-Al-Markzi is een grote overdekte markt en is hét herkenningspunt van de stad. 

Umm al-Qaywayn

Umm al-Qaywayn is het dunst bevolkte emiraat. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor het emiraat, met als belangrijke toeristische attractie één van de grootste waterpretparken ter wereld. Tevens richt het emiraat zich op zeilliefhebbers, en heeft het emiraat twee grote shoppingmalls:

Arabische Emiraten vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club selectie

Dibba, Verenigde Arabische Emiraten
v.a.€ 1019p.p.
incl. vlucht
 09-05-2024, (8 dgn)        Meer fotos
Umm Al Quwain, Verenigde Arabische Emiraten
v.a.€ 1023p.p.
incl. vlucht
 16-04-2024, (8 dgn)        Meer fotos
Marjan Island, Verenigde Arabische Emiraten
v.a.€ 1030p.p.
incl. vlucht
 12-10-2023, (8 dgn)        Meer fotos
Fujairah, Verenigde Arabische Emiraten
v.a.€ 1038p.p.
incl. vlucht
 05-10-2023, (8 dgn)        Meer fotos
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding