Libanon

U zult misschien niet meteen aan Libanon denken wanneer u uw volgende vakantie aan het plannen bent.

Toch is Libanon een geweldige vakantiebestemming en een van de fascinerendste landen van het Midden-Oosten. 

Downtown Beirut

Libanon - Beirut

Neem bijvoorbeeld de hoofdstad Beiroet, ook wel het Monaco van het Midden-Oosten genoemd. Hier kunt u winkelen, uitgaan en erg lekker eten Het landschap is enorm gevarieerd, zo kunt u ’s ochtends skiën en ’s middags op het strand liggen. In het kustgebied vindt u prachtig luxe wijken met trendy boulevards, grote moderne winkelcentra, ongekende uitgaansgelegenheden en op elke hoek van de straat wel een plastische chirurg.

Grotten van Jeita

Libanon - Grotten van Jeita

De Jeita Grotto is gevormd door miljoenen jaren van erosie en is een ware lust voor het oog. Zes kilometer breed, 18 kilometer diep en ooit alleen bereikbaar per boot door een ondergrondse rivier, is dit grottensysteem fascinerend.

Byblos

Libanon - Byblos

Byblos (Jbeil in het Arabisch) is een van de oudste steden ter wereld; het dateert uit het 6e millennium voor Christus. Byblos (Jbeil in het Arabisch) is tegenwoordig een zeer charmante stad die zich onderscheidt door zijn prachtige oude haven, visrestaurants aan zee, oude soeks en charmante woonwijken, die dateren uit de Middeleeuwen, evenals een enorme rijkdom aan historische bezienswaardigheden en ruïnes.

Sydon 

Sidon is een van de machtigste Fenicische stadstaten, die wereldwijd naam maakte met zijn deskundige glasfabricage en de uitvinding van paarse kleurstof, die sindsdien synoniem is geweest voor de royalty's.

The Millenial Cedars

Sommige van de levende bomen van vandaag leefden al toen meer dan 4000 jaar geleden hier het Epos van Gilgamesj werd gecomponeerd. Het door UNESCO tot Werelderfgoed verklaarde reservaat zorgt voor een idyllische ontsnapping uit de zomerse hitte, maar is misschien nog spectaculairder in de winter wanneer de bosbodem bedekt is met sneeuw.

Tripoli 

Tripoli staat bekend als de hoofdstad van het noorden en heeft veel bezienswaardigheden. De 'soeks' en khans zijn drukbezocht met mensen van verschillende beroepen. Je ziet kleermakers, juweliers, parfumeurs, leerlooiers en zeepzieders werken in een charmante, levendige sfeer.

Baalbek

Libanon - Tempels van Baalbek

De tempels van Baalbek worden beschouwd als een van de wonderen van de antieke wereld. Aardbevingen, oorlogen en rooftochten hebben hun sporen achtergelaten op deze tempels door de eeuwen heen. Als gevolg hiervan werden ze in de middeleeuwen vernietigd en heropgebouwd.

Libanon vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club selectie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding