Europa

Oekraïne

  • pic 1
  • pic 1

Oekraïne

Gaat u mee op ontdekking in het op een na grootste land van Europa, Oekraïne. Een land vol boeiende steden, prachtige natuur, een rijke cultuur en een turbulente geschiedenis.

Kiev

Kiev, gelegen aan de Dnjepr, is naast de hoofdstad van het land tevens de grootste stad van Oekraïne. U treft er talloze kerken en kloosters. Interessante musea in combinatie met gemoedelijke cafés en restaurants. Het kloostercomplex van Lavra is het belangrijkste complex binnen de Oekraïense orthodoxe kerk. Voeg u tussen de vele pelgrims die dagelijks het klooster bezoeken en kijk u ogen uit bij de verschillende kerken en gebouwen binnen de kloostermuren.

Lviv

Voor een uiterst charmante stad reist u naar Lviv. Een plek die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Lviv staat synoniem voor oude kerken, koopmanshuizen, groene stadsparken, brede boulevards en een autovrij centrum.

Kies Odessa als fijne uitvalsbasis 

Kies Odessa als fijne uitvalsbasis aan de Zwarte Zee. Reist u per trein, dan aanschouwt u bij aankomst direct een van de fraaiste bezienswaardigheden van de stad, het station. Flaneer over de Primorksy Boulevard of vlei uzelf op een zonnige avond neer op de – met geschiedenis doordrenkte - Potemkin Trappen.

Op 26 april 1986 vond er bij de plaats Chernobyl in Oekraïne een ramp plaats die zijn weerga niet kent. De grootste kerncentrale van de toenmalige Sovjet Unie ontplofte. Een excursie naar het gebied en Pripyat, een stad waar ooit 50.000 mensen woonden, maar die na de ontploffing geëvacueerd werd en nog immer verlaten bij ligt, is tijdens een excursie te bezoeken.

Laat de rijkdommen van Oekraïne u verrassen en reis naar dit voormalige stukje Sovjet Unie.

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvraag | Offerte-aanvraag

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding