Noorwegen

Vrijwel heel Noorwegen is jaarrond goed te bezoeken – elk seizoen heeft wel iets speciaals te bieden. We geven u de tien populairste bestemmingen

Onze Top 10

1. Bergen - Bryggen

Noorwegen - Bergen Bryggen

Bergen is in alle opzichten uniek. Zo zijn er verse vis, schaal- en schelpdieren en andere lekkernijen uit de streek en een bruisend kunstenaarsmilieu met musea en galerieën. De straten van deze fjordenhoofdstad zijn rijkelijk bebouwd met sprookjesachtige houten huizen en hebben de karakteristieke zeven bergen als achtergrond. De middeleeuwse hanzewerf Bryggen heeft om de werf zo'n 60 historische panden en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

2. Tromsø

Noorwegen - Walvissen spotten

Een paar hoofdstraten creëren - in Noordpoolstijl - een stadse, internationale sfeer. De stad op het schiereiland Tromshalvøya heeft met recht de bijnaam 'hoofdstad van het Noordpoolgebied' en biedt een ruime keuze aan dingen om te doen en te zien. Zo kun je bijvoorbeeld naar Polaria, het Poolmuseum en naar Macks Ølbryggeri (een plaatselijke bierbrouwerij) die in 1877 haar deuren opende, of ga walvissen spotten, de middernachtzon bewonderen of het noorderlicht meemaken.

3. Flåm

Tijdens een 20 kilometer lange treinreis door de bergen ontdek je het prachtige landschap van het binnenste gedeelte van het Aurlandsfjord, een zijtak van het Sognefjord. Houd er rekening mee dat dit één van de meest bezochte plaatsen van Noorwegen is en dat het er in de lente, de vroege zomer en in de herfst een stuk rustiger is. 

4. Stedentrip Oslo

Noorwegen - Oslo is uitgeroepen tot beste stedentrip bestemming

Oslo, een hoofdstad midden in de natuur, is verkozen tot Groene hoofdstad van Europa 2019 en door Lonely Planet is het uitgeroepen tot Beste reisbestemming 2018. Op culinair gebied zit er in Oslo van alles in het vat, zoals het restaurant met wel 3 Michelinsterren. Dit is dan ook meteen het meest noordelijke driesterrenrestaurant ter wereld. Oslo is ook de thuisbasis van een paar van de meest bekroonde barista’s koffiebrouwers. Deze unieke hoofdstad is niet alleen kindvriendelijk en heeft haar eigen muziekwereld, maar natuur, nieuwe architectuur, kunst, fietspaden en voetgangers komen er op de eerste plaats.

5. De Sognefjord Regio

Noorwegen - Indrukwekkende Fjorden

De Sognefjord is de langste en diepste fjord in Noorwegen, en een van de zijarmen van deze fjord, de Nærøyfjord, staat op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO. De bergen die rondom deze fjord liggen behoren tot de hoogste en meest majestieke van heel Noorwegen. Op haar diepste punt is de Sognefjord meer dan 1300 meter diep, en de bergen aan weerszijden van de fjord rijzen soms wel 1700 meter uit het water omhoog.

6. De regio Stavanger

Stavanger heeft al bijna 50 jaar de status van oliehoofdstad van Noorwegen. Deze mooie stad aan zee heeft in de loop der jaren niets van haar charme verloren en de regio biedt u de meest spectaculaire wandeltochten van Noorwegen. Hier kunt u niet alleen het gebied rondom het Lysefjord ontdekken, ook kun je naar beroemde bergplateaus wandelen, bijvoorbeeld naar Preikestolen ('de Preekstoel'). Uiteraard worden er in restaurants met Michelinsterren streekgerechten geserveerd, maar vergeet ook vooral de rustigere maar ambitieuze eetgelegenheden niet.

7. De Lofoten-eilanden

Net zoals de fjorden die soms wel uitgesneden lijken, hebben de Lofoten de vorm van een grote arm die zich uitstrekt in zee. De talrijke bergtoppen wijzen richting hemel en tussen al die bergen vindt u traditionele dorpjes vol vissers en kunstenaars. Proef alle streekgerechten - van vis tot lamsvlees - en struin over de witte zandstranden of breng een bezoekje aan het Lofotr Viking Museum. Het is ook gemakkelijk om naar het vasteland te reizen, of naar Helgeland en de Vega-eilandengroep die verder naar het zuiden ligt en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

8. Het Geirangerfjord

De Zeven Zusters en talloze andere watervallen lopen langs steile bergwanden en monden uit in het heldere blauwe water van het 15 kilometer lange Geirangerfjord. Hier treft u de natuurlijke rust en stilte van één van de mooiste bezienswaardigheden qua natuur ter wereld. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is ook buiten het seizoen zeker de moeite waard omdat er in de directe omgeving het hele jaar zo veel te doen is.

9. Trondheim

Levendige, voetgangersvriendelijke straten met kleurrijke houten panden leiden u naar de Nidaros-domkerk en naar de oude pakhuizen langs de Nidelven-rivier. Trondheim heeft ook veel leuke cafés, en de talrijke restaurants staan te popelen om de keur aan typische streekgerechten uit de regio Trøndelag opnieuw op de (menu)kaart te zetten. Gezellige markten en festivals dragen bij aan een goed humeur, en deze stad draagt muziek hoog in het vaandel met haar muziekmusea Rockheim en Ringve.

10. De Noordkaap

Ver boven de Poolcirkel gelegen, de Noordkaap biedt poolavonturen zoals met een hondenslede rijden in de winter, en een zomerdag die maandenlang duurt. Stelt u zich een plek in het verre noorden voor, waar de Atlantische Oceaan de ijskoude wateren van de Noordelijke IJszee ontmoet. Deze plek is Nordkapp, de Noordkaap in westelijk Finnmark in Noord-Noorwegen.

Noorwegen vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Noorwegen - Het noorderlicht meemaken

Copyright: visitnorway.nl

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club selectie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding