Letland 

Letland, officieel de Republiek Letland, is een land in Noordoost-Europa en een van de Baltische landen aan de Oostzee. De oppervlakte van Letland is anderhalf keer zo groot als Nederland.

Letland is over het algemeen vlak of licht heuvelachtig. Letland is zeer dicht bebost, heeft weiden en landbouwgebieden en vele meren en rivieren en een ongerepte kust.

Cultuur en evenementen

Het hele jaar door vindt u een fantastische mix van lokale festiviteiten en grote internationale vieringen van stadsfeesten tot operafestivals. 

Letland - Het hele jaar door vindt u een fantastische mix van lokale festiviteiten

Stedentrip Riga

Letland - Riga is een goed bereikbare stad ca. twee uur van de meeste grote Europese luchthavens

Riga is een goed bereikbare stad ca. twee uur van de meeste grote Europese luchthavens en vol met gratis wifi-hotspots. De stad heeft een oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en een gewaardeerde verzameling art nouveau-architectuur herbergt. Het is hard op weg een fijnproeversparadijs te worden met populaire markten met natuurlijke producten en meer dan 100 kwaliteitsrestaurants.

Authentieke ambachten

In Letland zijn er talrijke boerderijen en bezoekerscentra waar u authentieke ambachten kunt ontdekken, zoals aromatische roggebrood bakken, vers gevangen vis uit de Oostzee roken, kruiden verzamelen voor een theemengsel, manden weven en nog veel meer. Neem een stukje Letland mee! 

Natuur en avontuur

Wandel langs de paden van een van de vier nationale parken van Letland en u ziet misschien een specht, eekhoorn of hert met witte rug.

Letland Natuur en avontuur

Met ongeveer 50% van het land van Letland bedekt met bos en meer dan 500 km kustlijn, zijn er mogelijkheden te over om de lokale flora en fauna te bewonderen. 

Het natuurlijke landschap biedt een spectaculaire omgeving om te varen, fietsen, paardrijden en andere actieve buitenactiviteiten. Wist u dat u zelfs een duik kunt nemen in Europa's breedste waterval? 

Eten en drinken

In tegenstelling tot de opvatting dat de Letten alleen op aardappelen en vlees leven, krijgt de lokale en natuurlijke producten tegenwoordig ook de ruimte. Rabarberlimonade, zwarte bessenmousse, boschampignons, burgers van hertenvlees - geniet van de beste producten uit de Letse tuin in restaurants en op markten. 

Spa en wellness

Om te baden op ware Letse wijze, moet u echt een saunabezoek opnemen in uw reis. Traditioneel houdt het saunaritueel in dat je veel thee drinkt, elkaar mept met groene bezems en in koud water springt. Verkwikkend! 

Spa’s en spahotels

Voor een meer hedendaagse verwennerij zorgen de spa’s en spahotels in Letland voor veel ontspanning. Ze zijn gevestigd in voormalige herenhuizen en kastelen en bieden bijzondere behandelingen, zoals barnsteenmassage, kruiden scrubs en bierweek. 

Liepaja en Ventspils

Ook de moeite waard zijn de kuststeden Liepaja en Ventspils en de geliefde badplaats Jurmala, evenals de charmante binnenlandse parels Sigulda, Cesis, Kuldiga, Daugavpils en Valmiera. 

Letland - Badplaats Jurmala

All rights reserved by latvia.travel

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club selectie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding