Estland

Estland verbindt Scandinavië met Centraal-Europa en wat verder naar het oosten ligt. De geschiedenis van Estland strekt zich uit over een lange en kronkelige weg door de tijd.

Estland's diepgewortelde heidense geest en Europese mindset betekent dat het land en zijn bevolking nauwe banden met de natuur onderhoudt. De zomers in Estland zijn met 19 uur daglicht bekend als de "witte nachten".

Tallinn

Estland - Tallinn is de compacte en groene hoofdstad van Estland en een perfecte vakantiebestemming

Tallinn is de compacte en groene hoofdstad van Estland en een perfecte vakantiebestemming als u het comfort van de moderne wereld wilt combineren met een rijke culturele historische setting.

Tallinn: best bewaarde Hanzestadscentra ter wereld

De oude binnenstad van Tallinn is een van de best bewaarde Hanzestadscentra ter wereld. Op een steenworp afstand vindt u het zakencentrum van de stad met moderne torens en luxe hotels, trendy buurten en grote winkelcentra. 

De kustsfeer

Estland - De aantrekkelijke kustlijn van Tallinn bezaaid met promenades en zandstranden

De aantrekkelijke kustlijn van Tallinn bezaaid met promenades en zandstranden is vooral lonend in de zomer, maar biedt het hele jaar door een schilderachtig uitzicht op het iconische stadsbeeld.

West-Estland

Estland - In West-Estland ligt het grote nationale park Soomaa, een tijdelijk tehuis voor miljoenen trekvogels

De twee belangrijkste trekpleisters voor West-Estland zijn de badplaatsen Haapsalu en Pärnu met schattige houten architectuur en een overvloed aan zomerconcerten en buitenterrassen. Bezoekers uit Scandinavië en andere buurlanden gaan hier naartoe voor de zandstranden en lange zomeravonden.

In West-Estland ligt het grote nationale park Soomaa, een tijdelijk tehuis voor miljoenen trekvogels per jaar. Als je luid huilt en rustig luistert, krijg je misschien zelfs een reactie van de wolven die door de lokale bossen zwerven. 

Zuid-Estland

Estland - Tartu, de oudste stad in de Baltische staten, die ook een thuis is voor de oudste universiteit van Noord-Europa

Diepe bossen, een groot nationaal park, slaperige dorpjes en schattige stadjes met historische kerken en landhuizen, dat kenmerkt de zuidelijke Estlandse sfeer het best. Hier vindt u Tartu, de oudste stad in de Baltische staten, die ook een thuis is voor de oudste universiteit van Noord-Europa met baanbrekende ontdekkingen sinds de 17e eeuw.

Noord-Estland

Bossen, natuur, historische steden en vissersdorpjes rond de compacte hoofdstad Tallinn is waar Noord-Estland het meest wordt gewaardeerd. Hier kunt u genieten van lange schilderachtige wandelingen langs de kust met zicht op de kalkstenen kliffen.

Eilanden

Estse eilanden zijn geweldig om te wandelen, fietsen of rond te rijden. Neem de tijd om te dwalen langs de stoffige landelijke wegen langs de uitgestrekte kustlijn. Ga op zoek naar oude kerken en afbrokkelende forten achtergelaten door heidense Estlandse krijgers, Duitse ridders en Sovjet-militairen. Hier kunt u een spa bezoeken, een festival bezoeken en een leeg strand vinden.

De vele eilanden van Estland bieden een enorme hoeveelheid charme en oude geschiedenis, met als meest populaire Estse eilanden Saaremaa, Hiiumaa, Kihnu, Ruhnu en Vormsi. De meeste Estse eilanden bevinden zich op een korte tocht met de veerboot van de westkust van het land.

Estland vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Estland - Estland vakanties zoeken en boeken

Bron: visitestonia.com

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club selectie

Nordseebad Tossens (Butjadingen), Duitsland
v.a.€ 119p.p.
 29-01-2024, (8 dgn)        Meer fotos
Weiskirchen, Duitsland
v.a.€ 189p.p.
 04-11-2023, (8 dgn)        Meer fotos
Gunderath, Duitsland
v.a.€ 216p.p.
 08-12-2023, (8 dgn)        Meer fotos
Krefeld, Duitsland
v.a.€ 217p.p.
 23-11-2023, (8 dgn)        Meer fotos
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding