Europa

Armenië

  • pic 1
  • pic 1

Armenië

Armenië, ik hoor u denken. Waar ligt dat ook al weer? U treft het land tussen Turkije en de bergen van de Kaukasus. Een klein, groen land, aan de voet van de heilige berg Ararat, die echter Turks grondgebied is.

Behalve dat Jerevan de hoofdstad van Armenië is, is het tevens de grootste en belangrijkste stad van het land. Aangezien de stad reeds in 782 voor Christus gesticht is, betekent dat Jerevan één van de oudste steden ter wereld is. Helaas hebben de Russen tijdens hun bewind veel van het centrum in Sovjetstijl opgetrokken, echter zijn er nog genoeg charmante straatjes om doorheen te dwalen.

Op de grens met Turkije ligt een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land, het kloostercomplex van Khor Virap. De plek waar in 301 na Christus het land door de toenmalige koning tot het christendom bekeerd werd.

Op een schiereiland in het immense Sevanmeer, dat de bijnaam de blauwe parel van Armenië draag, ligt het prachtige Sevanavank klooster. Het bouwwerk diende lange tijd als schuilplaats voor militairen. Reeds sinds de Sovjettijd is dit een populaire vakantiebestemming.

Kom naar Armenië; de inwoners zijn er buitengewoon gastvrij, de lokale keuken is heerlijk, bovendien is het land bezaaid met kunstschatten. Trek uw wandelschoenen aan en bedwing ruige bergmassieven met toppen van 4.000 meter hoog. Armenië, een eeuwenoud land, is het zeker waard om ontdekt te worden.

Tip: Combineert u uw reis naar Armenië een met het boeiende Georgië.

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvraag | Offerte-aanvraag

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding