Europa

Albanië

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Albanië

Albanië, ook wel parel van de Balkan genoemd, was jarenlang een plek die niet door vakantiegangers bezocht kon worden. Thans ontwaakt het land uit haar diepe winterslaap.


Bent u klaar voor een reis naar Albanië?

De erfenis van een jarenlang communistisch bewind zijn nog altijd in het landschap terug te vinden. Op veel plekken stuit u op bunkers in allerlei formaten. Bent u klaar voor een vakantie in een land vol prachtige bergen, bezienswaardige stadjes en schitterende natuur? Dan bent u klaar voor een reis naar Albanië.

Hoofdstad Tirana

In de hoofdstad Tirana huist een kwart van de bevolking. Geef ze eens ongelijk want het is een prachtige stad vol bezienswaardigheden. Slenter over het enorme Skanderbegplein of bewonder de fraaie architectuur van de Et’hem Bey-moskee.

Als u op zoek bent naar een fijne zonvakantie, zit u in Albanië op de juiste plek. Het westelijke gedeelte van het land grenst aan de Ionische en Adriatische Zee. De perfecte uitvalsbasis voor een overheerlijke strandvakantie. Een favoriete badplaats onder Nederlandse gasten is Sarandë. Deze badplaats trakteert u op prachtig witte zandstranden. Op zoek naar wat meer rust? Trek dan naar zuiden, hier treft u rustige, soms zelfs verlaten stranden aan.

Huur een auto en rij langs de vele nationale parken die het land rijk is. Spot bruine beren, hyena’s en wolven. Geniet van de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse overblijfselen. Of stap op de lange latten en ski in de Albanese Alpen.

Reizen naar Albanië is reizen naar een ruig en onontdekt land in Oost Europa, gaat u mee op ontdekkingsreis?

Contactformulier | Brochure-aanvraag | Offerte-aanvraag

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding