Australië (Oceanië)

Nieuw-Caledonië

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Nieuw-Caledonië - France's best kept secret

Eiland van de eeuwige lente en het Parijs van de Pacific zijn zo maar twee bijnamen die Nieuw-Caledonië draagt.    

De archipel bestaat uit verschillende eilanden waarvan Grande Terre het meest bezocht wordt. Sinds 1853 is de eilandengroep Frans overzees gebied. Dat merk je aan de vele Franse invloeden. Zo eet u hier, kilometers van Parijs vandaan, tijdens het ontbijt krakend verse overheerlijke croissants of een rijkelijk belegd stuk stokbrood.

Naast prachtige stranden op het Grand Terre, treft u op het hoofdeiland een ruig granieten landschap aan.

Het nabijgelegen Île des Pins deed ooit dienst als gevangeniskolonie. Thans luieren er bezoekers op één van de vele witte stranden die het eiland rijk is. Stapt u aan boord van een schip in haven van Grande Terre en maak de oversteek naar dit gemoedelijke oord.

De Îles Loyauté is een groepje eilanden bestaande uit de pareltjes Lifou, Maré, Ouvéa een Tiga. Koraalriffen, zandsteen grotten, een kleurrijke onderwaterwereld en locals die er dagelijks per kano op uit trekken om na uren op de Stille Zuidzee met manden vol vis terug te keren.

Wandelen of een bezoek brengen aan de vele stammen die in Nieuw-Caledonië leven, behoren naast relaxen op het strand, eveneens tot de mogelijkheden tijdens uw bezoek aan deze droombestemming.

Nieuw-Caledonië is perfect te combineren met een reis naar Australië. Wij zoeken graag voor de beste vluchtcombinaties en accommodatie voor u uit. Zo’n droombestemming laat u toch zeker niet aan u voorbij gaan?

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvraag | Offerte-aanvraag

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding