Afrika

Senegal

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Senegal

De Afrikaanse westkust staat vooral bekend om haar witte zandstranden. In schitterend Senegal ontdekt u neushoorns en giraffen in de verschillende wildlife parken. Naast Tanzania, is Senegal bij uitstek geschikt voor een safari. De Afrikaanse savanne schenkt u een blik op het wild dat er vrij rondloopt. Vanuit een 4 x 4 Jeep trekken giraffen en neushoorns aan u voorbij.

De natuurreservaten die het land rijk is, tonen u nog meer schoonheid van het West-Afrikaanse land. Honderden verschillende vogelsoorten zoals flamingo’s en pelikanen maar u treft er ook apen en zebra’s. Verzeker uzelf ervan dat u een stop maakt bij de ‘apenbroodboom’ de baobab, het symbool van het land. Sommige exemplaren zijn maar liefst duizend jaar oud.

De hoofdstad Dakar is een bestemming op zich. Verdiep u in de historie van de slaventijd op het eiland Gorée. Vanuit het roze huis ‘La Maison des Esclaves’ werden een paar eeuwen lang slaven verhandeld en getransporteerd naar de nieuwe wereld. Op zoek naar een leuk souvenir voor de thuisblijvers. Struin over de Tilènemarkt, een handgemaakte tas of sjaal weet het thuisfront vast en zeker te waarderen.

Sluit uw bezoek aan deze bijzondere bestemming af aan het strand van Saly is de Lagune de la Somone. Witte zandstranden versierd met palmbomen en rieten parasols, wachten op u. Stilzitten in dit land is praktisch onmogelijk. Waar u ook gaat, er klinkt muziek. Dans mee met de locals tijdens de vele (spontane) optredens door het gehele land.

Senegal is de perfecte combinatie tussen eeuwenoude, ongerepte cultuur en exotische dieren. Wanneer reist u af naar deze fraaie bestemming?

Tip: Senegal is perfect te combineren met het (17 x kleinere) buurland Gambia

Meer informatie?

Contactformulier | Brochure-aanvraag | Offerte-aanvraag

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie?

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding