Acties bij The Travel Club

Nieuwe parel Porto Santo Portugal

Nieuwe parel Porto Santo Portugal

Portugal, Porto Santo

Twee uur varen vanaf Madeira ligt het best bewaarde geheim van Portugal: Porto Santo.

Met gouden stranden en een kraakheldere, blauwe zee lijkt dit allerkleinste bewoonde eiland van de Madeira-archipel zo van een ansichtkaart te zijn geplukt. Vlijt neer op het 9 kilometer lange zandstrand tijdens een zonvakantie in Porto Santo. Of ontdek een stukje geschiedenis in het Columbus Museum. 

Zonvakantie op het gouden eiland

Na slechts 4 uur vliegen vanaf Nederland maak je kennis met het best bewaarde geheim van Portugal: Porto Santo. Het is het allerkleinste bewoonde eiland van de Madeira-archipel in de Atlantische Oceaan en heeft als bijnaam 'gouden eiland'. Ongetwijfeld dankzij het 9 kilometer lange zandstrand. In combinatie met de helderblauwe Atlantische Oceaan lijkt het wel alsof je in een paradijs bent beland tijdens een vakantie Porto Santo. En dankzij het subtropisch klimaat, met milde winters en warme zomers, is dit de perfecte bestemming voor liefhebbers van een zonvakantie in Portugal. Wedden dat de troste eilanders je al over voorouder Columbus verteld hebben, nog voordat je je op het goudgele strand neervlijt? 

Relaxte strandvakantie op Porto Santo

Luieren op het strand behoort tot de orde van de dag voor wie verblijft in een hotel van TUI in de badplaats Vila Baleira. Je wandelt vanuit hier zo het Porto Santo strand op. Er wordt zelfs beweerd dat het zand een helende werking zou hebben, wat het een extra goed idee maakt om hier even helemaal te relaxen. Wie liever de rust op zoekt tijdens een strandvakantie in Portugal kan echter ook neerploffen bij het minder toeristische Cabeco da Ponta. 

Bezienswaardigheden in Vila Baleira

Porto Santo

Voor een culturele invulling aan een vakantie op Porto Santo kun je een bezoek brengen aan de bezienswaardigheden van Vila Baleira, zoals het Columbus Museum. Gevestigd in het huis waar Christopher Columbus ooit geleefd zou hebben, kun je mappen en overzichten van zijn reizen zien. En voor een van de oudste kerken van Porto Santo kun je een bezoek brengen aan de Nossa Senhora da Piedade. Hoewel deze kerk ooit door piraten verwoest werd, is deze later weer hersteld. Vergeet tijdens deze vakantie in Portugal niet om binnenin de kerk een kijkje te nemen waar het oude schilderij van Maria een lust voor het oog is.

Logo

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Zoek & Boek in Nieuwe parel Porto Santo Portugal

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding